15 december 2012

Boktips med en nypa salt

Fast boken heter ju det! Den beskrivs som en feelgood-roman (och då blir jag ju misstänksam...) Men jag gillade den verkligen! Mycket beroende på berättelsen om dottern Megs motvilja till hennes mors underbara sagor. En motvikt till alla blodiga deckare som jag envisas med att läsa...Och som vanligt fångades jag av omslaget på boken! Det är superviktigt för mig att det är ett bra omslag! 

"Meg växer upp med sin ensamstående och minst sagt excentriska mamma, som odlar spaghetti i blomlådorna och fångar älvor i mjölkflaskor på nätterna. De har inga släktingar och umgås inte med någon. Men varför lever de så isolerade?

När 21-åriga Meg flyttar hem till stugan i Cambridge för att ta hand om sin svårt sjuka mamma, ställs frågorna om vem hon egentligen är på sin spets. Alltför sent inser hon att de mörka hemligheter mamman döljer bakom sin glättiga fasad riskerar att krossa allt hon drömmer om. Dessutom ställer trädgårdsmästaren Ewan till med oreda i både rabatterna och Megs hjärta – hon som redan har träffat sitt livs kärlek, forskaren Mark.
"
(Från baksidan på boken)

4 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Det är ju roligt då man blir glatt överraskad :)
Kram

soffie sa...

den vill jag läsa...

AnnaKK sa...

Jag tycker det där bokomslaget ser helt bisarrt ut!? :-) Och jag tror faktiskt att det är viktigare för mej att texten på bokens baksida fångar mitt intresse än att omslaget gör det. I det här fallet hade jag troligtvis ställt tillbaka boken i hyllan igen efter att ha läst den... <:-) Å andra sidan kanske jag hade lånat den nästa gång jag varit på bibblan - efter att ha läst ditt tips här om den! :-D För någon annans rekommendation väger ju tyngst av allt! :-)

Gunnar sa...

Jag behöver också göra lite avbrott i deckarläsandét och då kan nog den här passa mig. Inte för sirapssött bara. Då kan det blit too- much istället för Feel-good