14 december 2012

En touch av vansinne

Soltorget här i stan, en tidig kväll i december. Det där som hänger där uppe är en s.k. ljuskrona. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Ful eller snygg? Vad tycker ni? 

Dagen idag bjöd på lite varierad väderlek och själv lekte jag lite med vitbalansen när jag fotade den svaga solen! 

Sen har jag bestämt mig för att köpa en mus till min bärbara också...jag får fullständigt psykbryt på den där touch-plattan som är på laptopar! Så fort jag bara råkar nudda vid den så *häpp* är den på en annan sida/har markerat ett stycke text/har flyttat markören/eller nåt annat jävelskap.

Det är kanske bra med en sån där liten platta om man inte är van vid nåt annat. (Jag KAN styra med den, men den är ju så jävelusiskt känslig...) Så - nytt styrmedel blir det snarast! Sen kan jag stänga av touchgrejen (Fn+F7) och så kan man vila händerna när man skriver utan att vara rädd för att få oväntat besök ;)

6 kommentarer:

mammakero sa...

Jag gillar heller inte touch-plattan. Köpte direkt en trådlös mus till laptopen.
Den ljuskronan hör väl inte till den vackraste julbelysningen jag sett, direkt...

Gunnar sa...

Tack för tipset om Lousie Pennys bok!Jag ska börja läsa den idag.
Jag håller med dig om att ljuskronan inte är särskilt snygg.
Jag har vanlig mus till Laptoppen. Gillar inte den andra varianten. (sen blir det ju mest Ipaden som används och där är det bara touch som gäller)
Trevlig helg!

södersnö sa...

Vilken lysprojektil...få den i hövve när man är precis under!
Ful som satan...urk.

Snygga foton med vitbalans!

i stora drag sa...

Njae, såå snygg var den nog inte!

Sådana svaga solar har man sett många senaste tiden, fast även riktig sol!

Tycker precis som du om touch-plattan, urk!
Ha en fin helg! /Pia

Lambergsfrua sa...

Men tusen tack för den informationen! Jag har precis som du irriterats på den känsliga touchplattan. Markören hoppar lite hur som helst bara man andas. Jag har skaffat en liten söt mus till "lappen", men visste inte att man kan koppla bort touchfunktionen. Nu ska det göras direkt.
Önskar dig en fin fortsättning på denna tredje adventssöndag.
Varm kram,
Lambergsfrua

Lambergsfrua sa...

Jag glömde j8 kommentera ljuskronan på Soltorget. Jag gillar ju ljus och glitter, men lite storhetsvansdinne kanske. Den var ju inte gratis precis och det var väl vi kommuninnevånare, som betalade den.

Förra året hängde liknande ljuskronor på Klarabergsgatan i Stockholm från Åhléns ner mot klarabergsviadukten - men de var bekostade av Coca Cola. Lite lättare att njuta avg dem då;)
Kram,
Lambergsfrua