08 december 2012

Säkerhetsnyckel(piga)

Ja, haver man skådat! En nyckelpiga har lyckats leta sig fram från nån vrå och satt på insidan av fönstret...Vad göra? Jag ska ju alltid hålla på att rädda djur (antingen de vill eller inte...) Jag la den till slut i ett litet glasrör med lite papper överst, så den är nu förpassad till vinden där det är lite kallare. De övervintrar ju i springor och så, och det återstår att se till våren om den lever. Men jag kunde ju inte slänga ut den i snön heller! 
 För övrigt har jag installerat en router här hemma, så nu är jag trådlös både här och där! Ja, den här stationära behöver jag ju inte ha trådlös egentligen, för den bär jag inte omkring precis...men jag har ju en laptopjobbdator nu också och den kan ju vara trevligt att kunna använda här hemma också. Och nu kan jag det! Jag kan också surfa på mobilen via wifi...tralala...Det börjar bli lite kul det här med installationer av olika datasaker ;)

Det enda som körde ihop sig igår var när jag skulle skriva in säkerhetsnyckeln på datorn...jag läste på kartongen, skrev och "nej, det går inte att ansluta" Men va fa...sa jag då (jag hade telefonsupport av Mimmi). "Är du säker på att du har tittat på routern" sa hon. "Routern?" sa jag med ett mycket frågande tonfall. Nej, den hade jag ju inte tänkt på att kolla på, jag fick för mig det var samma nummer på kartongen. Men när jag väl fixat den lilla detaljen så kom jag in lätt som en plätt på internet! (Hihi, det rimmade ju...)
8 kommentarer:

AnnaKK sa...

IT-supporten är guld värd! :-D Vi borde förövrigt också skaffa oss en router, men det blir visst aldrig av...

Här får vi in getingar var och varannan dag med veden - maken blev stucken av en senast igårkväll. (Den hade krupit in i en handduk, så när han skulle torka händerna efter tvätt, så... AJ!! 8-X) Häromdagen, när det var som kallast här, var det en geting som kröp i ett fönster. Jag öppnade det, men kände att jag inte ville vifta ut den med våld faktiskt... Den fick välja själv - och baske mej om den inte valde att flyga ut iallafall då!? Eeeh... Det slutade förmodligen galet för den, det... <:-I

Batteridrivna ljus av alla de slag verkar komma mer och mer!? Kanske lite smidigare om man ska ha ljuset mitt på ett bord tex - så man slipper en lång himla elsladd ringlandes mellan tallrikar och glas? :-D

Gunnar sa...

Hoppas att det lilla krypet överlever till våren. Jag har inte sett nån sådan men när vi fick fyr i vedspisen i stugan så kom det fram en spindel.Han får klara sig själv tänker jag.
Vi har trådlöst hemma och det är framför allt bra för Ipaden. men pc,iphone och smart-tv hänger också på samma nät.

Ninni sa...

Va snäll du var mot den lilla nyckelpigan =)
Nu kommer du få massor med Julklappar av Tomten.

Härligt med trådlöst, billigare att surfa på telefonen också.

Ha en skön dag, kram

mammakero sa...

Hoppas oxå att den lilla pigan klarar sej till våren på vinden!
Jag är inte alls teknisk, vilket är ett måste i vår datoriserade värld. Önskar bara att det fanns kurser på typ Medborgarskolan om teknik i vardagen! Och fullständigt begripliga bruksanvisningar...!

söderis sa...

Trådlöst...än föredrar jag mina sladdar och två hål i väggen
men man är ju inte sämre än att det går och ändra sig när den tiden kommer....

Duktigt gjort av dig, Halleluja!

soffie sa...

men lilla mria nyckelpiga du ska sova nu ju:,kramen goa du i kylan hoppas hostan är borta nu...

soffie sa...

maria ska det stå:)

Nonne sa...

Datasupport och trådlöst det e det bästa som finns! Vilken fin bild du fick på lilla 'pigan', man ser to.m frosten på vingarna. Du ska se att hon tackar dig till våren med att visa sig igen och skänka dig lycka hela året.