04 december 2012

Tröst...

Är detta avdragsenligt enligt Rut, tro? Vad är det de tröstar? Gråtande barn eller bara allmänt vinternedstämda bleka människor? 
Eller är det de själva som blivit tröstade? Ja, vem vet...

Annars är det lika kallt som i helvetet här (jaja, dum liknelse, men för mig är helvetet kallt...) -10 nu, och det finns väl ställen som har ännu kallare (och ännu mer snö) men det här är GRÄSLIGT!! Jag haaatar kyla! Inte blir det varmare för att jag sitter och hatar kyla heller :(

Soffan håller jag på att sitta in! Inte helt lätt att omformatera kroppen efter en invand sittställning! :D men det blir nog bra. 

Jag har börjat kolla lite på julkalendern på teve...mja...jag vet inte...jag vill ha tomtar och troll och snö! Ja, på teve går det bra ;) 

Kommer ni ihåg allra första julkalendern? Jag har ju inte sett precis alla och den bästa tycker var Teskedsgumman och Trolltider!  

6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Ordet var kallt , - 18 slår nog dig med några grader .som tur är blåser det inte .Julkalendern som blev allas favorit var nog teskedsgumman ,jag tror inte barn i dag skulle tycka den var så kul i dagens tv värld kan man ju se ut hur som helst utan att någon reagerar ,.Ha det bra i soffan ,Nette

i stora drag sa...

Ja, det där var onekligen lite märkligt? Finns det en ort/stad som heter Tröstad där i dina trakter kanske?

Fin soffa! Den nya är väl inte skinn, eller? Lite svårt att avgöra genom bilden.

Nej, nån första julkalender kommer jag inte ihåg och jag har inte sett några sådana sedan barnen var små heller.
/Pia

mammakero sa...

Ja, både Teskedsgumman och Trolltider är två av mina favoriter, men jag gillar även Sunes Jul och Mysteriet på Greveholm originalet! Nu har jag kollat tre avsnitt och har för avsikt att kolla avsnitt nummer 4 oxå av den nya Greveholm... Än är den inte så bra, men de flesta kalendrar tar sej mot mitten av december!
Nä, att sitta in en soffa är lika jobbigt som att gå in ett par jeans... Det är vansinnigt obekvämt i början! Men det blir bara bättre!

soffie sa...

men idag blev det ju riktigt varmt ju :) -11 grader !jag älskade Trolltider sen gillade jag Sunes jul med,

AnnaKK sa...

Teskedsgumman var visst det året jag föddes! :-)

Faktiskt har jag också lyckats få på tv:n ett par gånger nu när julkalendern har varit. Tycker nästan den känns som mer för vuxna än för barn - iallafall för små barn...?? Men så har det väl varit ganska ofta med julkalendrarna på senare år...? Och kanske ÄR det faktiskt föräldrarna som snarare tittar på den än barnen, och isåfall så!? <:-)

Tre grader kallt här idag. Ett "helvete" som blir uthärdligt med ett extra lager kläder bara. Helt okej för min del. :-) Och så är jag väldigt nöjd med att det äntligen har slutat att snöa.

Gunnar sa...

Jag minns egentilgen inte kalendrarna innan Teskedsgumman sändes. Jag tror att det var då som intresset tog fart. Och den är fortfarande en av dom bästa. Jag gillade förra årets klappsnappare och tycker Greveholm är OK.

Jag är normalt inte förtjust i kyla heller men i år räddade den vår ombyggnad i stugan så jag klagar inte. Wgentligen är det viktigaste att det håller sig stabilt under nollan så man slipper varannandagsväder med kallt o varmt omväxlande. Det brukar innebära glashalla cykel-och promenadvägar.