20 december 2012

Kort spel!

Staffan var en stalledräng..eller stolli dräng, som vi sjöng ibland...

Kvällen har fördrivits med att spela yatzy! Jag vann! Vi spelade lite i lördags när vi hade några vänner här och då förlorade jag stort. Det var en del för att jag inte kom ihåg hur man skulle spela taktiskt! Men nu börjar minnesbilden komma tillbaka. 

Sambon räknar...spänningen är olidlig...

Fast nu är jag sugen på att spela kort! Skitgubbe. Hösse sa vi i Fristad...Nåja, man delar ut tre kort, leken ligger och så...ja. Hur gör man? Att försöka läsa sig till hur man gör är stört omöjligt tycker jag. Jag som älskar manualer annars får totalt hjärnsläpp när jag försöker läsa en kortspelsmanual! Så - någon som vet får gärna tala om på ett enkelt sätt! 

Annars fortsätter julförberedelserna som vanligt - det vill säga inte mycket alls. Jag har satt upp lite dekaler i fönstret och min lilla söta gran står på balkongen, men i övrigt vet jag inte riktigt hur julafton ska utspela sig. Nåja, det löser sig...

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Jag grubblar också alltjämt (sedan jag såg ditt FB-inlägg i morse) på hur det var man spelade skitgubbe. Kommer tyvärr inte ihåg... <:-)

Vågar du verkligen hänga ut din chokladkotte i granen på balkongen?? Tänk om det kommer en skata och snor den... 8-X Å andra sidan... Risken för att någon skulle norpa åt sej den i smyg när den hänger i en gran (eller annan juldekoration) inomhus kanske är ännu större!? Har du varningstext på den??? ;-)

AnnaKK sa...

(Hoppas jag inte begick ett misstag nu!? Men visst ÄR det väl en antik chokladkotte från din barndom???)

:-)

söderjul sa...

Hösse tror jag var så här...tre kort på hand. En börjar och lägger ett kort och drar då ett. Alltid minst tre kort på hand.Sen ska nästa lägga över, två lika valörer går.Den som inte kan lägga över vänder leken med en tvåa och lägger därefter ut ett kort.
När leken är slut blandas den väl.
Om någon lägger ett ess får de andra dra varsitt kort.
Först ut med kort vinner!
Jag är inte helt säker men någonting så här var det!