10 december 2012

Jobbajobbajobba

ja, så har jag gjort idag! Det är mycket att göra när vi har stängt om man säger så! 

Min hosta hänger kvar, envis och klämkäck, särskilt när jag ska sova! Då vaknar den om man säger så...uuu...Det är därför jag spelar wordfeud mitt i natten MIMMI ;) Stackars henne, hon tror att det är ett spöke som har kapat min mobil :D. Men riktigt så illa är det inte...

Söta fiolinflickor på vår julfest!

Jag hatarhatarhatar vinter. Och snö. Och kyla. Jag vet att det tar mycket energi att hata och försöker därmed icke göra så. Men det går inte att låta bli. Vintern äro icke för mig. Nu låter jag väldigt gammalmodig i texten här, men jag tycker om det! ;) 

Nu till en fråga: Jag stör mig på (bland annat) när man skriver ammar när bebisar äter mat. Alltså diar. Många blandar ihop amma och dia. Det kan bli missförstånd om någon skriver: " Igår ammade Louise hela natten". Jaha...vem var det som gjorde vad? Vad tycker ni (jajajajja, jag är en språkpolis) ;)  

5 kommentarer:

i stora drag sa...

Jag gillar inte heller vintern och om du tittar in i min blogg, så förstår du! Det är tungt och blött ibland - och fyger däremellan!

Hoppas hostan ger med sig!

Amma och dia är ju definitivt inte samma sak, så jag håller med dig!
Kram Pia

Gunnar sa...

Jag gillar heller inte vinter men det har i alla fall varit skapligt väder i år. För oss i Värmland i alla fall. Lagom med snö o kyla

södertö sa...

Hahaha! Inatt diade...gu så fel...var det katten som diade...?
Nä...!

Nu måste jag amma "Kim" för hen behöver dia. Vem är Kim...
könsneutralt. Kan en katt kallas Kim?
Vilken kvinna diar ett fyrfota djur?
Mö knepigt folk finns så det kanske finns någon så djurvänlig hon som lägger "bröstet" till någon fyrfoting med namnet Kim.
Vad tror du? *S*

Nonne sa...

Instämmer i vinterföraktet! Usch o fy o blä. Vitt, blött, mörkt och kallt och otroligt deprimerande och stundtals åt h-vete för ansträngande.

Men just NU e jag nöjd med Norrland då snötäcket bara är drygt 1dm:-)

Ha det gott och tänk positivt,snart vänder det igen mot ljusare och varmare tider.

AnnaKK sa...

Idag tror jag vintern blir ganska lätt att härda ut - för det är i detta nu på väg att bli blå himmel och strålande solsken i denna del av landet! :-) Så även om det är tio grader kallt så ska jag strax bege mej UT!!! Med en kamera i sällskap, förstås. :-)

Ang amma och dia - jag håller med dej fullständigt! Men när man snackar om djur säger man väl däremot inte att mamma-djuret ammar sina små, utan att hon ger dem di... Och då blir det lite rörigt igen! Mamman diar sina ungar och ungarna diar sin mamma... <:-)