27 september 2012

Balkong!


Gissa vad det här är! Svaret kommer längst ner sen. 

För övrigt är jag glad åt min Söderväns vägnar, hon har blivit med balkong! Och det bästa för henne är att lägenheten (ja, det var en sån med balkongen också..) ligger bara en trappa upp, så nån flyttbil behöver hon inte.

Balkong, ja, det skulle inte jag vilja vara utan! Inte bara för att ha blommor på, utan för att kunna sitta där och läsa, dricka morgonkaffe och på våren känna solen värma sin frusna själ. Björken utanför är ju kul att kolla på också, när skatorna och kråkorna bråkar! 

Nu får man väl planera lite för nästa år, vad man ska ha för växter. Den där vinrankan jag köpte levde inte upp till mina förväntningar. Det blev ett par ynkliga, stenhårda klasar på den, och inte växte den nåt värst heller...så den åker nog i komposten soporna lite senare i höst! 


Vindskydd vill jag också ha! Ett par rejäla som håller för lite vind...ja, just det. Jag satte ju upp duschdraperier i somras, och de höll tills det började blåsa rejält. Hm...hur ska man göra tro? Bjuda in nån snickarkunnig person..?

Och vad var det nu för nåt i koppen? Jo, en fin fuchsia som jag köpte som litet skott, men som tog eeeevigheter på sig att växa upp och började blomma först i mitten av september...


8 kommentarer:

Ninni sa...

Tyckte nog det var en fuchsia, har haft såna hela sommaren i olika färger och jisses vad dom har blommat.Har faktiskt en kvar på väggen blommar massor än=)

Nää nåt sånt prov som du sa tror jag inte dom har tagit.

Ha det gott, kram

♥ Carina ♥ sa...

Ja, du får bjuda in nån snickare på kaffe helt enkelt ;)
Kram

Vitsippan sa...

Hejsan Ditte !

Jag hade turen att vara hop med en "skitstövel och suput" som av pallar byggde spalje på vardera sidan sedan satte jag spalje ovanpå, där Vildvinet klättrat t.o.m.ända upp till grannen högst upp.
Nu ska jag ju näta in balKongen för Prinsens skull.

Nog har Du i bekantskapskretsen en snickare.Som kan fixa det åt dig.
Du kan olja in den med linolja så håller den flera år.

Lycka till.!

Är det en köttätande blomma Du har överst.

Kram Mi

Vitsippan sa...

som byggde panel som han sneställde, så det blev lite luft emellan men ingen insyn.

soffie sa...

va fin den blomman är usch för detta regnande:(

söderhärmelisa sa...

Ja jag är med BALKONG!;-)
Min graviditet är en aning frustrerande....jag vill att den snart ska vara ett minne blott så att jag med din PROFFSHJÄLP kan börja plantera i tjusiga lådor och stora som små sööööta krukor!
Va sägs om en fågelholk också????
Ett bo för en uggla....hahaha!

Gu va gött att få börja härma dig till våren!

ZielonaMila sa...

Wonderful photograph, I like to admire such views. I am greeting

mammakero sa...

Fuchsia, en ovanlig färg hade den! Det är lika tråkigt varje år, när utesäsongen är slut.