17 september 2012

Jag tränar, alltså finns jag.

När jag bytt om i det stora omklädningsrummet och gått ut till receptionen i mina nyinköpta träningsbyxor och min gamla slitna pojktröja (stl. 158) så ser nog tjejen som står innanför disken att jag ser ganska skräckslagen ut. "Hur är det?" frågar hon. "Jag vet inte vad jag ska göra nu" säger jag. "Var har du tränat förut" säger hon. "Jag har aldrig tränat någonstans, och snart vet jag inte om jag vill göra det nu heller" säger jag. "Men kom med, så ska jag visa dig lite" säger hon och går käckt före mig in i ett rum med en massa maskiner med skärmar. Där på en maskin står en svettig ung dam och knycker med armar och ben åt olika håll. Hon har lurar på sig och jag misstänker att hon lyssnar på en amerikansk tränare som skriker åt henne att inte ge upp.

"Ställ dig här på denna maskinen, det är en crosstrainer" säger den vältränade lilla tjejen till mig. Nåja, jag ställer mig sakta på tramporna och väntar på att den ska börja skena iväg. Det gör den inte, utan jag får trampa igång den själv! Då börjar det blinka på skärmen och jag får Adolphsson och Falks låt i huvudet, "Kontrollen blinkar blå, en signal för det säkra". Sen trampar jag på som en skållad näbbmus och pulsen stiger till 135, om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om och vågar heller inte fråga...

Tio minuter senare hämtar tjejen mig och jag har nu bränt 107 kalorier...hm...Vi går vidare till en sal med en andra massa redskap och där kan jag träna mina (ännu så länge) obefintliga muskler! En liten "fyr" står mitt på golvet och lyser grönt så länge jag ska träna och rött när jag ska byta redskap. Rätt så fiffigt...Men oj, skulle man gå tre varv...jaja. Det blir två varv i alla fall och nu fryser jag inte heller! Men svettas gör jag inte! Få se om jag lyckas göra det nästa gång. Det verkade GANSKA kul i alla fall..13 kommentarer:

Mallan sa...

Sådär kände jag också första gången jag var på ett gym :-) Ge det ett par gånger så ska du se att du kan det mesta :-)

♥ Carina ♥ sa...

Go girl!! Du är på gång! :)
Lycka till!
Kram kram

Vitsippan sa...

Hej Du !

Crosstrainer är en underbar maskin, bättre än cykeln för mina knän.

Gick på sjukgymnastik ett tag för att få tillbaka min balans.Och träna mina muskler lite. Men det var nästan bara Invandrarkvinnor där som hade roligt åt min klumpighet,till slut gick hon på semester min tränare. Och så började jag mata kattungar i en snöbärsbuske sommaren 2011.

Har en motioncykel som bara står.
Fick tillbaka den av min dotter. Men jag stavgår hellre än att stirra in i väggen.

Lycka till det är aldrig för sent.

Kram Mi

Fröken M sa...

haha... det skulle kunna vara MIG du beskriver ;)
Idag blev det i alla fall en ny tur på 2 1/2 km, lite snabbare än sist och jag dog inte ! HURRA :)

Nonne sa...

Ha ha. Vi har en crosstrainer som e perfekt att hänga vinterjackor på. Men jag håller med Mallan, ge träningen lite tid så ska du se att kroppen belönar dig positivt med lyckoendorfiner. Heja heja! Njut av att du faktiskt kan utan att braka ihop i en värksam hög.

soffie sa...

tjohooo va du är duktig... å tack för det fina kortet.kram

Gunnar sa...

Kul att du har kommit igång med träningen. Ta inte i för mycket i början bara. Man får vänja kroppen gradvis.
Lycka till!

AnnaKK sa...

Men WOW!! Vad KUL att du vågade gå dit - för mej är det redan där det stupar... Jag har nog gym-fobi, eller nåt sånt!? <:-I

Det känns säkert tio gånger bättre - minst!! - redan nästa gång du går dit, ska du se. :-) Men det viktiga är att du tycker det är roligt - gör du bara det, så kommer du garanterat snart vara smått beroende av regelbundna träningspass!

Kramar!!! :-D

södergråväder sa...

Jag ryyyyyyyser...självplågeri.
Det blir säkert bra när du kommit igång med alla underfundiga redskap och blinkande skärmar...
Fota gärna dessa mördarmaskiner och lägg ut dom på din blogg så vi andra får lite kunskap om hur de ska användas!

Lycka till i gympasalen!FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Fnissfniss..ha det..Maria

mammakero sa...

Crosstrainern tycker jag är roligast av alla "tortyrmaskiner" om nu en "tortyrmaskin" kan vara rolig...! ;D
När jag sitter på en motionscykel eller står på crosstrainern, så har jag bra och taktfast musik i öronen. Gärna hårdrock! ;D
Hur mår kroppen så här dagen efter? Har du träningsvärk?

Me, Myself sa...

Tufft av dig. Själv har jag mitt eget program varje morgon. En kvart. Och hundpromenader. Detta med att ta mig iväg någonstans för att motionera har alltid varit ett hinder. Även om jag borde.

i stora drag sa...

Skojig beskrivning av ditt gymbesök! Men modigt av dig att gå dit alldeles själv!
Borde nog också...
Gick du p g a doktors order eller egen vilja?
/Pia