09 september 2012

Svamp, svamp!

Gårdagen tillbringades till stor del i Årjängsskogen, letandes svamp! Jag misstänkte att det skulle finnas en del där, har hittat förut! Och det gjorde det...fast jag fick kliva över en massa fällda småträd, så jag var helt stel i hela halva kroppen sen när jag kom tillbaka efter ett par timmar. Det blev i alla fall en hel papperskasse med kantareller! Som jag inte ska behålla...och jag slipper rensa, halleluja! Det är INTE kul. För övrigt skymtade jag en älg och såg björnspillning!

Även älgflugor såg jag, tyvärr....och de såg mig också :P Äckligare djur än såna tror jag inte finns! Fastnar i håret och kryper omkring och äcklar sig! Uäääck!

Det blev tyvärr inga bilder på svampen! Hade inte kameran med i skogen, och fotade bara lite med mobilen, och hur man får en bild därifrån och hit vet jag inte, så det blir en bild på ett spindelnät (utan älgflugor) istället!  

Mina tomater på balkongen mognar i en rasande takt nu! I skrivandes stund är det bara fyra grader ute, brrrr!! Få se vad det blir för väder idag...

Igår i skogen var det bra väder, molnigt och runt 15 grader, hemfärden gick i sol, men sen skulle vi cykla ner till stan och käka och då började det regna...och regna..och BLÅSA! Huuu! Vi blev inregnade i en busskur och försökte vänta ut regnet, och det gav sig efter ett tag. 

7 kommentarer:

södersoool sa...

Go möra!

Björnspillning....finns det nallar i Årjängskogarna?
Huuuuuuuuu, man ska inte väcka den björn som sover sägs det!

Kantareller får man aldrig nog av,
skogens guld!
För min del har det blivit ett stort överskott som ges bort.
Hela 4-a kg förvällda gulingar.
310 gram råa kantareller är ca 1 liter delade kantareller...hm...den som känner sig manad kan ju börja räkna!

Ha en go solig dag på ballkongen!

Gunnar sa...

Kul att ni hittade mycket svamp! Det finns gott om kantareller i skogarna där borta. För några år sen stötte en person på en björn bara några km från Farmen. Jag är glad om jag inte möter nån i skogen.

soffie sa...

roligt med en svmaptur men hua för att veta att det lusat runt en björn där..

Mallan sa...

Har du I-phone så ladda ner blogger-appen, den använder jag hela tiden :-) Kram

Jaana Oh sa...

Skönt att vara i skogen! MEN svampen skppar jag helt! ;)

Viktkamp sa...

Mysigt att gå i skogen minus flugorna ;)

Lambergsfrua sa...

Älgflugor blä! Svamp - JA! Fast rens dem är inte kul. Björmspillning hade krämt mig tillbaks ur skogen på stört;)
Kram,
Lambsergsfrua