22 september 2012

Kulturskymning?

Dagen igår började bra med en stjärnklar himmel:  

Jag tycker om att gå ut på balkongen och titta mot öster, det är oftast väldigt fint ljus där tidigt på morgonen. Denna bild har jag dock "boostat" fram lite mer ljus. Men det var nästan så här fint! 

På kvällen var det dags för Karlstads årliga Kulturnatta! Det är ett evenemang med en himla massa saker som händer på biblioteket, museet och andra ställen. Här nedan är det några slags röd/vit/svarta smurfer som dansade ibland: 

Kul att kolla in frisyrer också: 


Det var nästan som att befinna sig i min cirkusbok! 

På museet kunde man titta på den aktuella utställningen "Memento mori", kom ihåg att du är dödlig. Jodå...det är jag mycket medveten om...men jag gillar ju det mörka, så detta var en utställning som passade mig! Fast de hade gjort ett fel! Det stod ett citat ur låten Sommarkort som var tillskrivet Cornelis Vreeswijk, men det är Peter R Eriksson som skrivit det! Cornelis har sjungit in den, men inte skrivit den! 

Gamla telefoner fanns det där också. Kanske kunde man ringa till andra sidan med dem...

Sen cyklade vi hemåt i natten, fast klockan var då bara 21. Kulturnatta fortsatte i många timmar än, men nu fick det räcka! 

10 kommentarer:

söderby sa...

Så kul med kulturnatta!
Lite festligt och rörelse bland folk och fä. Nästa gång du går till frissan varför inte VÅGA satsa på en piggfrisyr? ;-)

Nonne sa...

Vilken färgsprakande & trevligt underhållande afton du verkar haft. Här e det bara naturen som skiftar färg och underhållningen e grabbarna grus o alla de kanadagäss som flyger fram o tillbaka och samlas i allt större flockar innan de flyger söderut. Den största flocken igår var på 76st:) Mäktigt men vemodigt. Kram från storskogen i Foppatoffelträsk.
Ps: Tack för boktipset.

Mallan sa...

Vad roligt! Hon med det röda håret hade verkigen fått till sin frissa! :-)

Me, Myself sa...

Fantastiskt av dig att vara med och ta bilder. Jag är för lat. Och kanske för trött. Försökte se Midsomer, men orkade inte ens det på grund av all reklam som förstörde filmen.

Ninni sa...

Va läckert med alla ljus=)

Nja natt var det väl inte när du cyklade hem..bara kväll (hihi)

Ha en goooo lördag, kram

mammakero sa...

Vi har konstnatta här nästa lördag! Då man åker runt fågelsjön och kollar in massor av konst mellan 21-01. Om jag orkar efter fotomaratonet, så åker vi nog ut en kort sväng.
Härligt att följa med dej!

♥ Carina ♥ sa...

Vad trevligt med kulturnatta. Fina bilder fick du också :)
Önskar dig en trevlig lördag!
Kram

AnnaKK sa...

Vilket härligt evenemang det där verkade att va´!! :-) Här tror jag inte det anrodnas någon kulturnatta närmare än i Växjö - fast jag har inte så-å-å bra koll på det där. Och det är kanske inget man åker bortåt tio mil för att bevista... <:-)

Däremot åkte jag och maken många mil genom Skåne igår, för att slutligen slå nattläger i Kivik. Konstaterade att husbilssäsongen INTE är över än, för huj vad det var många bilar på parkeringen intill hamnen - det var nätt och jämt att vi fick en plats! Men när vi väl hade lirkat in oss där, så övergick vi till att laga en halvt om halvt gourmetmiddag på färsk laxfilé - som avnjöts på INTE porslinstallrikar, utan på dito av papp! :-D

Gunnar sa...

Den missade vi. Kul att det ordnas med sånt. Kulturen är viktig

Fröken M sa...

Jag ska åka till våxnäs på måndag och se om dom har tid att fixa min telefon. 2000:- skulle som ha enligt hemsidan, men jag har 22 månaders bindningstid kvar så det är väl bara att bita i det sura äpplet, köpa en ny skärm och se glad ut för såhär kan jag ju inte ha det !