20 september 2012

Nattens cirkus, boktips

Äntligen en cirkusbok i min smak! Efter Cirkus Pilo har jag inte hittat någon som jag har gillat. Men denna...mm...svart som natten och vit som...natten. Hm. 
Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget ”kom och se, kom och se, världens starkaste man”. Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.
(Från Norsteds sida)

Boken handlar också om den unga Celia som anländer med en lapp till sin fars kontor. Fadern är Prospero, en magiker som antar en utmaning med en annan magiker. Hans bricka i spelet är dottern, som är begåvad med en magi som det är svårt att föreställa sig. 

Denna cirkus är långt ifrån Cirkus Scott och andra cirkusar med tränade djur och människor. Det är en cirkus i en svunnen tid, med fakirer, hopvikabara damer och annat.

Hur den slutar vet jag faktiskt inte än! Jag har inte tjuvkikat(!) men ni som gillar såna här böcker blir säkert inte besvikna! 2 kommentarer:

Gunnar sa...

Det verkar vara en bok i min smak. Tack för tipset! jag ska kolla om biblan har den.

soffie sa...

tack för boktips:)