10 september 2012

Saker jag ser

Karlstads nyaste rondellutsmyckning:  

Lila naturligtvis, eftersom den står i rondellen vid Löfbergskrapan! Det syns inte så jättebra, men det rinner ner vatten från ljuspunkterna och skvätter lite! 

När jag kom hem och skulle ställa in cykeln så fick jag syn på det här omaka paret: 

Ett kardborrfly är det (haver slagit upp i min fjärilsbok) Varför den heter så har jag ingen aning om! Självhäftande vid vägg kanske? ;) 

En liten hoppspindel sprang omkring också! De är så söta tycker jag.
Det är varmt ikväll! Just nu 21 grader i skuggan...så jag ska gå ut lite och se om det är något kul att fota! 

14 kommentarer:

Mallan sa...

Den utsmyckningen tyckte jag var fin :-) Spindlarna kunde jag varit utan, speciellt den i närbild ;-)

AnnaKK sa...

Jag har ungefär lika dålig koll på vad äppellådor heter i korsord, som vad fjärilar heter - men det är alltid kul att lära sej nåt nytt! :-)

Här är det också varmt ikväll. Och så där klibbigt i luften, så man kan befara att det blir åska. Tänk, jag kan inte påminna mej att det har varit ett enda ordentligt åskoväder här på hela sommaren!? Men åska på både vintern, våren och hösten tenderar att bli allt vanligare för varje år som går... Eller??? Det känns så iallafall. :-I

Idag har jag haft fotoförbud! ;-) Må-å-å-åste redigera klart allt jag har liggandes sen helgen, innan jag tar en massa nya! <:-)

Randi's Tanker sa...

Takk for hilsen på bloggen min.Så hyggelig at du kom på besøk.

Nå går det bedre med meg, men jeg er sykemeldt (sjukskriven) ut september. 29.september reiser jeg til Side i Tyrkia på 1 ukes ferie. Håper det gjør godt for sjel og kropp. Vi trenger litt varme etter en dårlig sommer.

De tre siste dagene har vi hatt rundt 20 grader her også. Deilig!

Fine bilder du deler med oss i dag. Karlstad er en herlig by (stad).

soffie sa...

wow va bra bilder men den där rondellen förstår jag inte riktigt jag tycker den är ful:)

S-A Sandberg sa...

Fina och intressanta bilder!
/SA

Mimmi sa...

Jag gillar också hoppspindlar... när de inte hoppar på en...Som en gjorde när jag skulle fota den .. ena sekunden var den i blickfånget... nästa sekund..på mig....Härliga bilder har du i alla fall fått här ..igen :)
kramizz

Lambergsfrua sa...

Jag undrar lite om Löfbergs har sponsrat den där rondellen. Lite trolsk är den allt,men vet iteom den är så trafiksäker;)
Jätefina foton som vanligt - men INGEN spindel är söt!! Tuckar jag alltså;
Kram,
Lambergsfrua

Me, Myself sa...

Har inte sett den nya rondellen vid Löfbergs. Men vurmar gärna för nya rondellen nedanför universitetet i korsningen mot Alster, resp E18 och Välsviken. Mycket snyggt gjord med naturlig bastusch. Fina bilder as usual, Ditte.

i stora drag sa...

Det finns de mest märkliga rondellutstyrslar nuförtiden. Rätt snygg färg i den här Löfbergslila-saken, men är det en rondell som inte är rund??

Tror det är tur att vi inte ser allt som rör sig och kryper överallt. Fina bilder, även om innehållet var lite tveksamt (spindlar)

Svar: Jag visste att det inte var en huggorm. Storkarna äter även fågelungar och sorkar. :)
Ha det gott! /Pia

Gunnar sa...

Kul med Kardborrfly. Det tror jag inte att jag har sett. Och vi har inte åkt förbi den rondellen i mörker ännu. Men det blir det säkert .

Ronnie sa...

Man behöver inte gå långt för att det ska bli fina bilder bevisligen !

södergevalia sa...

Liiiiiiiiiiiiiiiiiiila ja säger å dä......bra reklam för Lööööfbergs!

Nonne sa...

Den rondellen var ju riktigt fräsig, käck färg. Fjärilen var väldigt fin -Men småspindlar e i mitt tycke INTE söta, det kryper i skinnet av att bara se dem på bild. Jag föredrar tarantellor o fågelspindlar, stora rejäla håriga saker:-) Ha det gott. Kram från Foppatoffelträsk.

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Ja nu när hösten är i antågande..gäller det att hitta nya vinklar till bilder..gillar dina "fly"..ha det..Maria