05 maj 2013

Flyger i lufta dä gör di som skam...

Äntligen en dag som gav lite hopp om en vår/sommar! Förmiddagen tillbringades läsandes på balkongen i solen, och för en gångs skull frös jag inte så fort det rörde sig lite i vinden.

Nu var det ju inga sommartemperaturer, men 15 grader får man vara glad för. På eftermiddagen ville jag cykla ner till sjön. Sagt och gjort. Jag tog med mig Sonyn med 18-200 objektivet på. 

Här syns det att isen försvunnit:

Medan jag hade fullt sjå med att få denna (lövsångare?) att fastna på bild så fick jag syn på något i ögonvrån. Ja, alltså inte i min ögonvrå, utan utanför bild så att säga...

 Det fladdrade i vassen! 

Upp stiger en kärrhök och susar omkring över vassarna. 

Här ser det ut som om den spanar in villornas altaner, men den är ute över vassen...

Åååå...jag fick inte till nån bra bild på den! Jag försökte ha på kontinuerlig af...fast jag hade nog för kort slutartid på...tror jag...och lite för kort tele. 

Nu sänker den ned sig i vassen igen...den bor nog där. Jag tyckte det var två stycken också. De äter sothönsungar läste jag...hm...det bodde ett par sothöns längre ut i vassen :O

Jag försökte fånga en and också...gick inte så bra det heller...

 En gås försvann in bakom en buske....

Varför kan de inte flyga lite saktare?? Nä, jag stoppar huvudet i sanden vattnet så länge. Tips om fågelfoto mottages vänligt men bestämt ;)

6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Jag tycker du är duktig som fångar fåglarna på bild överhuvudtaget. För mig skulle dom säkert flyga ur bild ;)
Kram

Nette Cecilia sa...

Snyggt fångat det är inte lätt att hänga med i svängarna ,kram Nette

soffie sa...

så vackert du har fotat!

mammakero sa...

Härliga fågelbilder fångat i ögonblicket! Vi åkte ut till stugan lite senare än normalt och så var jag ner till Vänern och klippviken för att fota vitsippor! Vinkade till dej!

AnnaKK sa...

Jag har också fotat fåglar i helgen - det är så himla kul!!! :-D Jag har ju inte heller längre teleobjektiv än 200, men är man tillräckligt nära så räcker det. :-) Dock kan det vara svårt att komma så nära som man vill... Men det är bara till att försöka om och om igen - förr eller senare så lyckas man! :-D

S-A Sandberg sa...

Snyggt fångat! Första bilden ser riktigt somrig ut.
Ha det gott så här i vårens tid!
/SA