01 maj 2013

Flamma stolt!

Jodå, Valborgsmässoafton blev helt traditionsenlig här. Vi cyklade upp till Café August och spanade in våren. Ja, den är ju inte komplett utan en riktig brasa! Flera eldvakter fanns på plats och uppe i brasan tronade påskfjädrarna som nu är ett minne blott! 

Som synes ville jag inte frysa om händerna... 

Även himlen älskar Café August! Det syns inte så bra, men det ligger där borta på kullen mellan träden:

Först blev det skönsång av de sjungande servitriserna...oooo...så vackert! 

Sen ett vårtal av Johan Fält som talade om Valborg (som i hans barndom var en båt) och efter att han hade hälsat våren välkommen så kom...

...Café Augusts paradnummer på Valborg: Den sjungande kocken! Nåja...sång...han älskar att sjunga, men träffar nog inte en ren ton! Men det är modigt att stå däruppe inför en stor hop och sjunga "Vintern raaaasat ut bland våra fjällar" i sjutton tonarter på en gång! Heja Ulf! 

Och sen blev det en brasa som hette duga! Som tur var hade vinden nästan mojnat och det gick bra att tända brasan. Under dagen blåste det friska västliga vindar...

Sen gick solen ner i väster och vi cyklade hem! Jag frös inte (vinterjacka, långkalsingar, vantar och luva). Men nu hoppas jag att vårvärmen kommer snart, jag är en aaaning trött på vinterkläderna! 

5 kommentarer:

Nonne sa...

Fina bilder! Det e riktigt att värma sig utifrån o in;-) Önskar dig en trevlig varm o fin MAJ.

i stora drag sa...

Tänkte också skriva Fina bilder! Skulle varit kul att höra den sjungande kocken! Tjusigt molnhjärta över ditt cafe August1
Ha en fin 1:a maj! Kram Pia

Lambergsfrua sa...

Vackra bilder bjuder på. Hjärtemolnet känns speciellt.

Kocken Ulfs sång är ett festligt inslag i firandet och måste bara bara vara med.

Jag hade hoppats att du skulle ha med något foto på allas vår Bertil, men han sjöng visst redan kl.19.

Ha en fortsatt trevlig helg!
Varm kram,
Lambergsfrua

Mimmi sa...

Jätte fina bilder och den med hjärtat var ju bara så häftig:)
Ja man är ganska trött på att det inte blir varmare..man vill också gärna att det slutar att blåsa halv storm ute så fort det är sol :)
kramizz:)

mammakero sa...

Som vanligt härliga bilder och särskilt hjärtemolnet var bara underbart läcker!
De som anordnar majbrasan hos oss varje år, ansåg att det blåste för mycket och ställde in elden. Vi knallade ner till Kråks trappa för att höra manskören sjunga in våren.