03 maj 2013

Nu grönskar det...

...i dalens famn, nu doftar äng och lid... Nej, riktigt så härligt är det inte ute än. Kyliga vindar gör promenaden kort, men jag hittade vitsippor i alla fall! Äntligen! 

Här har jag närfotat med Sonyn och 10+4+2 linser påskruvade på varandra ;) Det är inte lätt att hitta någon riktigt bra fokuspunkt då, men det blir ju...konstnärliga bilder kan man säga :D Jag är inte riktigt överens med min systemkamera...alla andra får så klara och fina bilder, men jag tycker inte mina blir så bra. Jag vet inte vad det beror på. Jag använder ju mest min lilla Panasonic, den räcker till för det mesta. 


Anemone nemorosa


Väderprognoserna säger att det ska bli varmare i början på nästa vecka, och det vore väl på tiden! 11 grader ute nu är inte mycket att hurra för...

Jag håller mig inne och läser. Jag har precis börjat på Damien Echols bok Dödsdömd. Han skriver bra och det är en otäck berättelse om hur han och två andra pojkar blev anklade för mord på tre små pojkar. De pekades ut som satanistiska ritualmördare (Echols hade svarta kläder och ett intresse för Stephen Kings böcker...) och bevisningen mot dem var mycket tunn. Trots detta så dömdes han till döden och de andra två till livstids fängelse. Nu är han dock fri, efter 18 år, men har inte fått någon upprättelse från staten Arkansas. Den riktige mördaren finns fortfarande någonstans där ute...

9 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Jag tycker i alla fall att du får toppenfina bilder :)
Kram och trevlig helg!

Mimmi sa...

Jag tyckte det blev bra bilder ..har du kollat vilken iso du har på ,,så det inte är på auto .för då kan det bli lite grynigt..jag använder
Noiseware Community Edition för att få bort lite av det gryniga.och använder s för det mesta ..då kan jag bestämma ljust bara vid att skruva fram och tillbaka :)
kramizz

Gunnar sa...

Jag gillar bilderna. Särskilt den understa. Nej det är definitivt inte nån vårvärme ännu. Hoppas att det kommer med sydvindarna till helgen.
Längtar mest att lövsprickningen skall börja.
En liten Rödhake sjöng i alla fall för oss i trädgårdenu i e.m. Fin att se på och den har en vacker röst.

Nette Cecilia sa...

Jag tycker dina bilder är underbara trevlig helg ,nette

mammakero sa...

Verkligen fina konstnärliga bilder du tagit med sonyn! Jag hittade en backe med både blåsippor och vitsippor! Underbart!

Sofie sa...

Fick en bukett av ett barn igår på skolan men jag å Carina har bara sett knoppar ute i skogen, kramen

S-A Sandberg sa...

Här har du fått superfina bilder på de efterlängtade sipporna.
Nu är det härligt att strosa ute i markerna och bara njuta tillsammans med kameran.
Ha en fin helg!
/SA

södersippa sa...

Finfina bilder!

Lambergsfrua sa...

Nej, klara och skarpa är inte dina bilder men ack så vackra! De fångar just det där vårskira, som är så svårt att få på bild.
Mer värme vill vi ha. Ja!
Varm kram,
Lambergsfrua