09 maj 2013

Ut ur dimman!

Nu äntligen har det börjat grönska i träden! "Min" lönn börjar bli grön och grann. Bilden är tagen för några dagar sen, nu är den ännu grönare (har bild i kameran men inte orkat tanka in den...). Idag är det inte lika blå himmel heller. Snarare väldigt dimmigt. 

Små lätta moln... närmare bestämt linsmoln! I alla fall det understa...

Och en del råkar ut för sånt här: 
 Kanske skulle lövet försöka ta sig över till andra sidan...men fastnade!

Och här lyckades jag fånga två fjärilar i en smäll liksom...Sorgmantlar som satt alldeles stilla! 

Nedan är en bild som är tagen med mitt dumma 18-200 objektiv...inte blir det några skarpa bilder med det precis. Jag ska byta tillbaka till 50mm-objektivet. Det är bra. Men det vore ju kul att kunna zooma in något också. 

En skräddare som springer omkring i en liten damm. De hålls ju flytande av ytspänningen, så om man skulle hälla i diskmedel här så sjunker de...tror jag...

Och den simmande fågeln i förra inlägget var en KNIPHONA har jag kommit fram till. De bor väl i nåt gammalt träd där vid bäcken kanske...jag ska spana vidare! 

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Vore häftigt om du hittar kniphonans bo, och dessutom tillsammans med kameran tajmar in ungarnas strömlinjehopp ut ur det när de har kläckts!! De är inte rädda av sej, kan man säga!! (Bona kan ju vara jättehögt upp i en holk eller hålighet i ett träd, men de bara hoppar rakt ut i ingenting och hoppas på det bästa! Gosh...!!).

Här är det riktigt fint väder så här långt idag, och min lust till att lyssna på en föreläsning blir bara mindre och mindre! <:-) Tror jag ska strunta i den och göra något roligare faktiskt! Imorgon kanske det regnar, och föreläsningen kan jag ju lyssna på precis när jag vill.

Ha det gott!!! :-)

Mimmi sa...

Så kul om du hittade det boet:)
Jag vill testa det objektivet du har .för jag tyckte jag fick hyfsade bilder..men det är klart ..det var ett tag sedan så minnet kanske inte är så bra ;)
kramizz:)

Nonne sa...

Finfina bilder, särkskilt på fjärilarna. Klart de satt stilla...du tog dem på bar gärning;-)

mammakero sa...

Först tyckte jag att sorgemantlarna såg ut som två ändar av vedträn, det var innan jag kollade! Coolt!
Har du försökt rengöra objektiv och kamera?
Idag har det hänt massor i naturen! Jisses, det går lika fort som en norrlands vår!

södersol sa...

Nej, nej, inget moln.
Ett förtäckt UFO!

Jaaaaaaaaaaa, hitta boet och fota ungarna!

Haenagoerdag!