23 maj 2013

Månfågel del II

Jag försöker ju fånga en tornseglare framför månen (kanske det går innan de återvänder till sitt vinterviste). Hittills har det gått såhär:
Jag måste nog ha på snabbare slutartid (här hade jag 1/250) och här har jag fotat med Panasonicen och rätt mycket inzoomat. Jag är ju ovän med mitt objektiv till Sonyn och har ingen bra telezoom än till den. För jag inser att man behöver en sökare för att kunna fånga pippin. Kanske. Eller kanske inte. Jag försöker ett tag till med min lilla svarta Panasonic. Just nu är det en fin måne utanför mitt fönster, men inga tornseglare...det är nog för kallt, bara 7,9 grader, brrrr....

6 kommentarer:

soffie sa...

jättevackra bilder,svar,ja det var uppe på Svinbäcksberget liljenkonvaljerna fanns :)
är du fortfarande sugen på stolpjakt på lördag fm?

södersol sa...

Jättefina foton!

Ni har full måne vi har bara halv...;-)

i stora drag sa...

Hi hi, nog inte lätt det där, men det blev fint ljus ändå i bilderna du tagit. Påminner om min osannolika tur när jag råkade få ett flygplan framför månen till påsk, tänk om det varit en påskkäring?
Ha det gott! /Pia

mammakero sa...

Första bilden är ju klarast men andra bilden visar den karaktäristiska siluetten bättre! De är ju så rackarns snabba, så det vete fåglarna (hahaha) om du lyckas bättre med en zoom... Ska ju hitta dem där de flyger och far i det lilla siktet! Annars läckra bilder i kompositionen med mörk trädsiluett mot en blå himmel och en vit måne!

Mimmi sa...

Men idag är det i alla fall bättre väder:) och kanske kanske du kan få försöka igen ikväll :)
Jag hade nog inte ens fått med några svalor alls om jag hade försökt med min lilla kamera..jag är inte så bra på att hitta så snabba saker i den ..då är det bättre för min del med systemen:)
kramizz:)

Nonne sa...

Tjusiga bilder! De där 'stridsflygplanen' är inte alls lätta att få på bild så jag tycker du gjort ett mästerligt jobb. Månen e iaf stilla;-)