26 maj 2013

Skogstokig

Det blev ingen fågel framför månen igår, fast det var fullmåne och allt. Men den gick upp sent, och då hade tornseglarna gått och lagt sig däruppe bland molnen...

Men,

jag åkte ner till Zakrisdalsudden en stund igår kväll, det var hela 23 grader ute på kvällen. Här är spången som nu går hela vägen till Grundviken:

Efter den finns det grusvägar åt lite olika håll i skogen:

Här ser man Zakrisdalsudden med villorna på andra sidan. Det är meningen det ska byggas på Grundviken också...hm...det behövs väl inte! Förstöra denna fina skogen...

Vindsnurrorna på Gässlingegrundet borde ha snurrat på bra igår, för även om det har varit (och är) fint väder och rätt varmt så blåser det, suck...

På vissa ställen är blåbärsriset förstört, eftersom det frös i vintras. Men inte just här:

Myrorna gillar blommorna:

Såna här bilder blir det ofta:

Naw, va sött! Fast de pussas inte direkt...de känner igen varandra på lukten, om det är en myra från deras egen stack eller en utböling! 

Gott om fåglar är det i viken! Här är det en...en...lövsångare tror jag! Den sitter i den klassiska "sångställningen" sådär rak i ryggen! Man hör fåglarna oftare än man ser dem, det är väldigt lummigt! 

Bävrarna har dämt upp bäcken som kommer en bit uppifrån, så det har bildats lite fina vattenpölar! 

Ja, såna här bilder är ju vanligt förekommande i min kamera: 

Men här lyckades jag fånga en talgoxe som var helt uppslukad av rosenkvitten (tror jag det är). Det var två stycken som gillade blommorna! Och det förstår jag, för mmm...vad de luktar gott! Massor av humlor fanns det också, men de ville inte vara med på bild, hälsade de! ;)

5 kommentarer:

södersol sa...

Nu händer mycket i naturen!
Finfina bilder.
Skönt att vistas ute på kvällen när
allt är lugnt och tyyyyyyst!

Ha en go dag!

mammakero sa...

Vilka härliga bilder från din utflykt! Jag tror inte jag sett en lövsångare... Ja, som det blåser! Envetet och tröttsamt är det med all denna blåst! Det ser ut som talgoxen luktar på blommorna!

soffie sa...

så fina bilder du visar från din cykeltur...ha en mysig ny vecka :)

AnnaKK sa...

Vilken mysig tripp! :-)

Kör du vänstertrafik, förresten!? ;-D

Här är det inte bara en del av blåbärsriset som har frusit bort, utan typ allt! :-(

Och något sommarväder har det då inte varit här i helgen - grymma orättvisa... <:-I

Trevlig måndag på dej!!! :-)

Mimmi sa...

Härliga bilder :) De med myrorna blev mina favoriter :)Jag får se när jag kan ta mig iväg ut ..idag kommer jag ut ..till tandläkaren ..men det är inte lika kul som en fotorunda ;)
kramizz:)