10 maj 2013

Syner i lövsprickningen

Idag är det lite dimmigt, fast inte lika dimmigt som igår...och det ska bli en solig dag (jag litar blint på väderleksrapporterna ;) Gårdagen däremot blev inte lika usel som de hade förutspått, en del regnskurar visserligen, men lite soligt emellanåt och ganska varmt, runt 20 grader! Och det är ju helt...helt...underbart! 

Jag tog en liten runda i stadsträdgården för att kolla. Magnoliorna håller på att veckla ut sig:

En del ser dock lite frågande ut: Vissa magnolior luktar mycket, andra lite mindre. Men de är härliga att gå och stoppa ner näsan i! 

Små asfaltblommor har det börjat komma upp också:

Och mitt favoritträd i stadsis: Ett glanskörsbärsträd! Stammen är så len, så len och inbjuder till smekningar...

 Karlstads stadsträdgård fyller 150 år i år! Det ska firas med en massa olika evenemang där under våren och sommaren. Jag har tänkt att kolla på en hel del av dem, om det passar. 

 Fågellivet är rikligt där också, och nu har de fullt upp med att bygga bo och ha sig. Typ jaga mask! Här har jag fångat en björktrast mitt i hugget! Det såg jag inte förrän jag såg bilden i datorn, på lilla kameran ser man inte så mycket med en gång vad som fastnar. Det är det enda jag saknar med den, en sökare. 

En murgråsugga! 

Och en nötväcka som INTE var lätt att fånga på bild. Den for hit...och dit...och dit...och dit...Puh.

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Inget regn här idag, och ganska lagom varmt. Jag nöjer ju mej om det är kring 20 grader, och det tror jag det har varit idag. Perfekt! :-)

Hamnade i Älmhult på en baklucke-loppis i förmiddags. Alltid kul att kika på utbudet, men som vanligt slank det med ett och annat hem också. Det såldes rätt mycket kläder och några var både fina, billiga och i rätt storlek! :-D

Låter spännande med 150-årsjubilemet och de löpande arrangemangen som ska höra ihop med det. :-)

Svar: Ja, det är alltid 70-200 objektivet som gäller när det är lite avstånd till motiven. Så väl på fotbollsmatcher som vid fågelskådning - och även macro, förresten! (Då skruvar jag på närbildslinsen också).

soffie sa...

ååå va härligt det är nu så fina bilder du visar, på söndag eftermiddag ska jag ta de sista stolparna så om du vill med hör av dej det är i Sannaskogen :)4 kvar :)