11 maj 2013

Kamerakval

...på en skogspromenad? Det här är "min" skog, strax utanför där jag bor. Det är inget stort skogsområde och det finns massor med små stigar kors och tvärs. Det är ingen risk att man kommer bort, för förr eller senare kommer man fram till antingen en väg eller en järnväg...

Då börjar vi här då! 

Sen går vi här, det är en gammal stengärdsgård som sakta rasat ihop och blivit en stig.

Hm..här delar sig stigen, höger eller vänster? (Faktum är att stigen går ihop igen efter en liten bit ;) 

Massor av små insekter flög omkring i solen i skogen. INTE lätt att fånga dem på bild! 

Det växer en hel del lavar på träden, det ska vara ett tecken på att skogen mår bra...


OJ! En grillplats...med en kvarlämnad skalle! Någon som har grillat ett rådjur här kanske :O För det ÄR väl en rådjursskalle? Det finns en hel del djur i den här lilla skogen, rådjur, älgar, rävar och älgflugor. 

Ett kors mitt i skogen också! En sorts frikyrka som har sina dop i den här lilla tjärnen kanske?

Pip! 

Samtliga bilder var tagna med mitt (dumma) 18-200 Tamron objektiv till Sonyn. Inte så värst imponerande, va? Det skulle bli lika bra bilder med Pansonicen...

Så nu är jag i valet och kvalet: Ny kamera? (Vill ha...Canon...) eller nytt objektiv till Sonyn? Jag har ett 70-300 Tamron Macro också, men det låter nåt gräsligt från autofokus (rasslar och skramlar) så det går inte att använda! 

Eller så kan jag låta bli att byta nåt alls, jag trivs med 50mm-objektivet till Sonyn! Sen har jag ett gammalt 28-70 mm Minolta också som jag kan använda. Det är ingen autofokus på, men det går ju bra att använda ändå, jag använder den manuella fokusen rätt mycket. 

Kom gärna med tips och råd till detta i-landsproblem! ;)

5 kommentarer:

Ninni sa...

Ja jisses ad ska du välja...har faktiskt inte en susning =)
Där får du nog ta till proffshjälp.

Mycket mysko du hittar i skogen..hihi

Kramen

mammakero sa...

Jag tycker om bilderna som du visat här i alla fall, även om lilla blå tar bättre. Älsta dottern sa att om lilla blå tog bättre bilder så har din tameron lagt av. De har tydligen inte lika lång livstid som de dyrare varianterna! Min sigma zoom objektiv lade av på samma sätt. En 50 mm lät som ditt andra objektiv, jätteilla! Det har blivit att köpa bättre varor (läs dyrare märken som Canon). Nu har jag en canon kamera en eos 50d ett canon macroobjektiv och ett tameron objektiv och ett sigma objektiv. När jag får råd ska jag byta upp både tameronobjektivet och sigma zoomen!

i stora drag sa...

Tack för skogspromenaden, länge sedan jag gick i skogen faktiskt.
Lustiga saker du hittar där! Skallen såg lika otrevlig ut som när vi fann misstänkt många svanfjädrar och även skelettdelar för ett tag sedan! Huh!

Inte lätt att råda om kameror, är ju en djungel att hitta rätt!
Ha det! Kram Pia

söderarla sa...

Visst är skogen härlig!
Leta efter en koja, kanske din "Bananskalsslängare" bor där?

Nonne sa...

Jag har en Eos600D med 18-55 & 55-250mm tele som jag e riktigt nöjd med. (suktar just nu efter ett 18-135mm som ska vara skitbra)Enda nackdelen e väl prislappen o att kameran e tung o otymplig att bära med sig, så min Nikon Coolpix S9300 brukar få följa med på mina lättare utflykter. Personligen tycker jag Sigma e bättre än Tamron om man ska ha nåt annat än originaloptik. Men smaken e ju som baken... Lycka till i kameradjungeln.