10 januari 2009

Aldrig som hon

Det har varit alldeles för lite om böcker här känner jag. Om jag ska rekommendera en bok rakt från hjärtat blir det Lotta Thorséns "Aldrig som hon" som handlar om Ester som växer upp i 60-talets white-trash med en mamma som kanske inte är ond, men väldigt okunnig och rent ut sagt vansinnigt egoistisk. Det enda Ester vill är att få en kram av sin mamma och bli bekräftad att hon är duktig, men detta uteblir.

Boken pendlar mellan dåtid och nutid när Ester som vuxen tycker att det är lika bra att försvinna från denna världen för hon tycker inte att hon duger till människa. Hennes mantra är "aldrig som hon, aldrig bli som mamma". Och Ester växer upp till en fin människa, men har man aldrig blivit älskad är det svårt att älska sig själv.

Lotta Thorséns bok har starka självbiografiska inslag och jag rekommenderar alla att läsa den!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kul att du tittat in och kommenterat hos mej!!!
Jag har kollat dina nyaste inlägg, och du har öga för fotografering!
Jag sätter ihop mina bättre bilder i photoshop och då ser de ut som vykort.... Det är helt nyss som jag lärde mej de enklaste av photoshops alla finesser. Jag har massor att lära, men ser fram emot det!

Anonym sa...

Hej glasöron...
Det var jättefint skrivet om boken, klart att jag bara tycker att det är bra att du skriver om den, med sådana ord.
Nu ska jag gå till jobbet. Blåser som tusan ute och jag vill helst bädda ner mig igen, med en bra bok.
Jag blev väldigt tagen av Busters öron, och kunde tidvis knappt läsa för den var så nära mig. Usch, en ruggig berättelse och så ensam liksom. Sköt om dig, kram, Lotta