29 april 2013

Blåsigt värre!

Idag har det regnat och ruskat mest hela dagen och 6 grader varmt (!) är inte mycket att hänga i julgranen! Men nu börjar solen titta fram lite smått och kanske, kanske blir det hyfsat väder i morgon när det är Valborgsmässoafton. Då bör man ju enligt traditionen stå ute och titta på en brasa. Och det tänker jag göra på Café August. Men jag tänker då inte frysa, så ordentligt med kläder blir det på! 


Bilden ovan är inte tagen idag...men det finns såna här små fina blommor faktiskt lite här och var i dikena! Jag vet inte vad de heter bara...någon som vet? De är pyttesmå...

Igår hörde vi en fågel i Mariebergsskogen som jag tror var en taltrast! Det lät lite som en koltrast, men det var det INTE för det var mer drillar och variationer i sången. Taltrastar är väl inte helt ovanliga så kanske det var en sån. 

3 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Café August finns också i vår stad (Vasa) .vi har ju inte den traditionen här i Österbotten vi bränner ju påskbrasor .Tror att vi haft 10 grader idag men vinden har varit hård ,kram Nette

mammakero sa...

Ska fråga min blomkunniga mor om hon vet namnet på blomman.
Här blir det varken fest eller brasa, för maken jobbar på travet och jag är nog ensam hemma, för dottern skulle grilla och chilla med vänner sa hon.

södertyst sa...

Ojdå, en Taltrast, spännande!
Här har vi än så länge bara stumfåglar. Alltså inga talande eller sjungande fjäderfän!
Hu var är våren??????