16 juli 2013

Donau del 8 Wien (lite grand)

Wien, ja..hm...det blir inte så många bilder från denna antagligen vackra st0rstad. Detta pga av att vi inte följde med på dagsutflykten till Wien, utan vi valde att stanna kvar i Sturova och vila lite. Sturova ligger i Slovakien.

Där låg vi istället för att angöra Wien, detta pga översvämningarna som skadat slussarna. Det var en himla massa båtar i kö för att komma igenom slussarna och vi visste inte om vi skulle få passera den dagen det var tänkt. Så vi låg kvar i Sturova och fick åka buss till Wien. 

Vi valde att följa med på kvällsutflykten som innehöll en äkta Wienerkonsert! 

Många judar finns det i Wien: 

Wienerwalzer, jo, jag tackar jag! 

I Wiens fina konserthus skulle vi bjudas på musik! 

Mina knän är alldeles randiga av förväntan! 

Åh! Vilken musik! Wiens filharmoniker tillsammans med en operasångerska och några dansare! Tjusigt värre! Och så avslutade de med "An den schönen blauen Donau" av Johan Strauss d.y. Naturlichtvis.

Kristallkrona i taket. Dumt nog hade jag min ryggsäck med, vattenflaska och alla möjliga grejor i. Den fick inte följa med in i salen för en omutlig österrikisk dam. "This is no camping!" sa hon och såg sur ut. Vår stackars guide fick vänta utanför med min ryggsäck och en hel del jackor som inte heller fick följa med in...jaja...han hade sett det här förut sa han :D

Våra fina medresenärer, tillika frukostbordkompisar, som tar ett glas champagne i pausen! 

Sen åkte vi buss hem till M/S Rigoletto som låg förtöjd i Sturova och väntade på slussning...fortsättning följer... 

3 kommentarer:

mammakero sa...

Jag brukar nästan alltid titta på nyårskonserten från Wien, där Wienerfilharmonikerna spelar An den schönen blauen Donau.... Stort att ha varit där! Wien lär vara en mycket vacker stad!

Nette Cecilia sa...

Här är också en vän av nyårskonserten ,alltid pampigt med sådan musik ,kan förstå att kristallkronor och ryggsäckar inte går ihop ,kram Nette

södervärme sa...

Tur du inte hade med dig ett tält!!!
Flott värre med kristallkronan
och skön musik.