08 juli 2013

Donauresa del 1


Nåja, då kör vi! Eller kör och kör, vi åkte tåg från Karlstad till Malmö på lördagen den 22 juni. Den resan ska jag bespara er, men tågen kom och gick i tid! Vi var i Malmö vid femtiden på kvällen och gick sen ut och åt innan vi gick till hotell Elite Residens och sov, för dagen efter skulle bli en tidig morgon (och de flesta andra morgnar också skulle det visa sig...). 

På lördagsmorgonen, efter frukostbuffen så blev vi hämtade av en buss som körde oss förväntansfulla passagerare ut till Öresundsterminalen där en annan buss väntade! Det var en skara blandade människor som blev pålastade på bussen, och vårat bagage också. Vi fick sitta längst bak, men det skulle ju roteras med platserna på denna resa också, så vi skulle hamna längre fram så småningom. 

Rull, rull med bussen över bron och över Danmark och sen färja Rödby-Puttgarden, och då var vi i Tyskland! Där måste vi stanna för att äta lunch (inte den sista på denna resa om man säger så...). 

I en liten söt by som hette Heilingehafen åt vi på ett gammalt saltlager. Nu heter det Stek- och Pannkakshuset! Det ni! Men vi åt varken stek eller pannkakor...

Det var från 1587 (de kunde veta det för att när de undersökte bjälkarna fann de att de var tillverkade av träd som var nedsågade 1586). 

Husen här buktar ut för att under dem ligger gamla gruvgångar som de bröt salt i. Så då blir husen så här sneda och vinda ibland. 

 Fina trädgårdar fanns det som man kunde titta in i lite försiktigt. 

Tyskland har otroligt många fina hus! 


Här ser man en hel del sandsäckar som är kvar sen översvämningarna, det kommer mer bilder som visar vattenståndet sen, det här var Elbe som vi åkte förbi. 

Så, första delen slut. Det kommer mera om man säger så...Nu hinner jag inte mer just nu! Nästa gång blir det Nurnberg! 

6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Välkommen hem!
Vilken intressant resa du verkar ha varit på. Gulliga hus och dom där sneda väggarna var lite roliga :)
Kram och god morgon!

Randi Melsæter Pedersen sa...

Takk for at du tok meg med til Tyskland! Det er mange år siden jeg var der. Herlig å se de vakre husene. Så rike på detaljer. Gleder meg til neste bloggpost.

Fin dag til deg!

Nette Cecilia sa...

Kom på en dag att du var försvunnen men nu är du med igen intressant resa du varit på,ser fram emot resten ,kram Nette

AnnaKK sa...

Även om det är många sandsäckar på bilden, så kan man ändå tänka sej att de inte räckte till på långa vägar när vattnet steg så hiskeligt mycket som det gjorde på vissa ställen! 8-X

Jag hade förresten på nåt vis fått för mej att det var en båtresa ni skulle göra!? :-) Men det kommer kanske en kryssning på Donau lite längre fram i reseskildringen!?

Här blir det inte mycket resa av alls i sommar, i och med att maken precis har bytt jobb och nu förväntas att just jobba där påd et nya stället... <:-) Som tur är så gillar han det, så det ska nog gå bra även utan ledighet. Vi får semestra lite om helgerna istället - om vi hinner för allt jobb med bina och så där!? <:-I

På fredag måste han dock vara ledig, och på sätt och vis handlar det om en resa då... Vi ska på begravning, och följa hans farmor som gick bort i förra veckan en bit på vägen i hennes sista resa...

Ha det gott!!

Mimmi sa...

Så härliga bilder på denna stad:) Bilden på det utbuktade huset var ju mycket intressant också .. men jag vet inte om jag skulle vilja bo där förstås:)
kramizz:)

soffie sa...

vilken spännande resa du har varit på....så fina bilder...