11 juli 2013

Donau del fyra med båt!

Ja, efter att ha åkt buss i två dagar var vi då framme vid påstigningsorten Passau. Ni kanske känner igen ortsnamnet från nyhetsrapporteringarna för ett tag sen? Det var en av ställena som drabbades väldigt hårt av översvämningarna. Och just därför kunde vi inte gå ombord just i Passau, utan fick åka till Engelhartzell, någon mil söder om Passau.

Men vi åkte först upp på ett av alla berg som omger Donau för att titta lite på utsikten! Och den var...blöt. För det regnade rätt bra fortfarande. 

Här gick det tydligen en gångväg, men som det såg ut nu, är det mer en båtväg! Kanotväg kanske...ändå var vattnet väldigt mycket undansjunket (heter det så?) mot för några veckor sen! 

Floden Inn är 525 km lång och rinner ut i Donau. 

Inte så bra bild, men här syns lite mer av Inn. 

Vi gjorde ett litet besök i Regensburg, som är en av de äldsta städerna i Tyskland. 

Här är en Bayersk gris som gör reklam för något? Att man ska äta vegetariskt kanske? Någon som kan tyska? 

Stor väggmålning som visar..hm...David och Goliat var det! Muralmålningen har anor från 1600-talet, men har restaurerats ett antal gånger. Således är huset också från den tiden ;) 

Ja, nu blir det båtfärd! På tisdag kväll gick vi ombord på båten och fick våra hytter. Vår låg längst bort i korridoren, vilket vi sen upptäckte inte var så dumt, för då kom vi längre ifrån den här figuren:  
 Båtens enmansband Oliver, som spelade schlagers på både tyska och engelska. Och trummaskin hade han också, suck...men han spelade inte hela tiden ;)

Roliga drinkar fanns det gott om! Jag är dock ingen drinkmänniska utan höll mig mest till rödvinet som kostade 3,5 Euro för en liten karaff (som inte var så liten med svenska mått).


Tjusiga servettbrytningar! Det var olika varje dag...

Och så var det dags för lite mycket mat då! Ja, ni ser väl de uppradade besticken...de tyder på en massa rätter, som jag dock inte fotade alla, för vi var ju ett gäng runt bordet och jag ville hellre vara trevlig och umgås! 

Ordningen var nämligen sådan att man fick snällt sitta kvar vid det bord som man hade valt första dagen, det underlättade för personalen, som skrev upp allt man beställde på en nota som skulle betalas innan man lämnade båten sista dagen. (Det var bara drycken vi betalade för, allt annat ingick i resans pris)

4 kommentarer:

mammakero sa...

Vilken massa vatten! Det syns att nivån ligger högt över det normala. Förstår att det hängde lite löst att resan överhuvudtaget blev av...
Drinkmänniska är jag inte heller, men rödvin är min svaghet!!

Nette Cecilia sa...

det var som på hotell i Italien där satt man vid samma bord varje kväll av samma anledning ,synd att det regnade ,hoppas maten smakade ,kram Nette

Soffie sa...

Jisses vad vatten låter som en toppenresa och vad mycket intressant ni fick se och lära er...

ZielonaMila sa...

Fantastic photographs, rainy weather teased entire Europe:) Greetings