20 juli 2013

Donau del 9 Bratislava

Efter att ha klättrat upp på slottskullen så klättrade vi ner igen, och nu var det rätt varmt! Vi gick in mot den gamla delen av Bratislava och kollade lite. Där fick vi se en man som bar på ett litet musikinstrument! Haha! Ska man spela ståbas så måste man ha starka armar!  

Om man ville kunde man få åka häst och vagn runt i staden. Tjusig kusk tillhörde ekipaget! Fast vi valde att bara gå omkring lite...

Där framför det fina...hm...parlamentet? stod de från vår resa som var med på rundvandringen. Det var inte vi alltså, vi vandrade runt själva. 

Här var det en intressant utbyggnad på huset! Jag skulle tro det är en nattklubb...

När vi gått och gått och gått så var vi lite trötta! Och törstiga...så vi satte oss i de här fina sofforna ett tag. De var bekvämare än de såg ut...

Där satt vi på första parkett och såg en massa brudpar komma ut ur en gammal kyrka! Det var tydligen flera som skulle gifta sig den här dagen. 

 Oj, vad det blåser i slöjan! 


 Gruppfotografen försökte få till så alla såg bra ut på en gång! Observera mannen och kvinnan längst ner till vänster. Intressant samtal om...tja, vadå? ;)

Det var dock inte så lätt, att ha solen i ansiktet är lite jobbigt, ;) Kolla in en del ansiktsuttryck, haha! 

 Fina husmålningar! Gamla spårvagnskonduktörer skulle jag tro! Gott om spårvagnar fanns det i denna stad. 

Och ett annat fint (och smalt) hus. 

Nere i staden träffade vi denna musikant! Han ville också gärna berätta om sin sång och sitt instrument (som var en sorts vevlira). Han sjöng gamla medeltida sånger om riddare som återvände från korstågen och fann att deras älskade hade gift sig med nån annan, ve och fasa! 

Snygg klänning...skulle ha passat mig, kanske! Eller inte... 

Och så blev det natt i Bratislava! Nästa morgon reste vi vidare mot Budapest! Med några stopp på vägen...fortsättning följer! 

8 kommentarer:

AnnaKK sa...

Oj, vad du har lagt upp många inlägg om resan som jag inte har hunnit läsa än. :-) Har ju själv varit ute och kuskat lite de senaste dagarna - men som tur är (?) så har kameran knappt varit framme, så någon reseskildring i nio delar (eller ännu fler??) behöver jag inte ens fundera på att fixa ihop till min blogg. (Däremot skulle jag kunna göra ett ganska långt inlägg med glassgubbar från diverse ställen! Fniss!!!)

Hade lite planer på att åka Vänern runt med husbilen, men kom fram till att vi hade behövt ytterligare någon dag på oss då - så vi nöjde oss med Vättern runt. :-)

Nette Cecilia sa...

Alltid lika kul dina bilder ,väntar på fortsättning ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

Soffie sa...

Så vackert det var där,nu måste vi ses snart,kram

södervarmt sa...

Jaaaaaaaaa köp klänningen, så läcker!
Härliga bilder kan inte bli bättre!

Nonne sa...

Åh så fina bilder, du skriver alltid underhållande och visar oss de rätta bilderna, för jag vill mer än gärna se resten av din resa plus att jag nu har stor lust att åka dit själv. Ha d gott!

Ninni sa...

Vilka härliga bilder..och tur med vädret hade ni också =)

Joo du skulle köpt klänningen den var häftig och du som är så smal skulle passa dig perfekt!

Ha en fin dag, kramen

Tristan sa...

Her har vi alt vi liker med sommeren med reiser, flott vær og litt rødvin.

mammakero sa...

Dina bilder är så fina och jag kan bli beroende av dem...!