19 februari 2012

Something in a Sunday...

Lilla hoyan...tur att kameror kan ta bilder utan att man behöver titta i sökaren displayen! Det har dom väl iofs alltid kunnat...men man vill ju oftast se hur bilden blir komponerad. Men ibland kan man ju chansa. 

Liiite närmare! 

Och så - tada - jättenära! De ser ut som vore de av glas de här små innerblommorna. Eller pistillerna kanske det är? 

Så har jag bakat lite (joho!) Semmelbullar närmare bestämt. Om jag gjort nån semla? Nää...inte än ;) Jag är ju inte så förtjust i semlor, så jag ska inte ha dom här själv. 

Vädret här har varit minst sagt växlande, först snö, sen sol och blåst. Jag har inte varit ute faktiskt (skäms på mig!) men jag har skurat kaklet i badrummet och bakat, det är väl motion det också!

Sen har jag läst Micael Dahlens bok Monster...uuu...den handlar om fem olika seriemördare (jajaja, intressant!) och jag ska skriva lite mer om den sen. Nu ska jag läsa en annan bok, Leslie Downer, Samurajens hustru (som inte är nån deckare faktiskt...) 

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Är det en porslinsblomma du har ,doften klarar jag inte på dom (doftallergiker )men vackert ,här har det också varit städdag ,kramis Nette

Lambergsfrua sa...

Så vackra bilder på blomman. Jag säger som Nette Cecilia - det ser ut som porslinsblommor. Är det hoyans svenska namn, kanske?

De där bullarna blir säker jättegoda semlor för den som gillar sånt. Jag är måttligt förtjust, men brukar äta en om året. Det är ju fettisdag i övermorgon;)
Kram,
Lambergsfrua

soffie sa...

å va fina bilder !å mumsigt med hembakat!

AnnaKK sa...

Vilket superhärligt perspektiv på det första fotot! :-D Och underbart fina små blomklasar har de verkligen, dessa växter. Äger ingen själv numera - den enda jag nånsin har haft dog, så jag antog att det inte var lönt att köpa en ny eftersom jag uppenbarligen inte kunde sköta den på rätt sätt... <:-) (Och det måste vara mer än 20 år sen. Hm!? Tänk om jag har lärt mej nu??? Borde kanske ge det en chans iallafall!? Eller kanske inte ändå - för blommans skull! Eeeh...).

Solsken på gång här nu! :-) Men lite småkyligt, så jag väntar med att gå ut...

södersol sa...

Vilken tjusig glasblomma och dina bullar går inte av för hackor!
Mums!

Ronnie sa...

Sköna bilder på porslinsblommorna o i köket doftade det gott antar jag ?

Mimmi sa...

Men jag har varit ute.. så det räcker och blir över :)Den var jätte vacker den blomman .. och i närbild.. ja .. då såg den ut som porslin :)
kramizz

mammakero sa...

De gör verkligen skäl för sitt namn, Porslinsblommorna! Underbart vackra och doftar starkt och gott!
Semlor är inte det godaste man kan äta, men faktiskt så kan jag äta en eller kanske 2 om året...