24 februari 2012

Varde jord!

Idag tänkte jag plantera om lite rötter och när jag var på Ikea sist så köpte jag detta: 
Ja, det är inte nån kokosnötspalm jag tänkt plantera, utan det ska bli jord av det här! Man tillsätter tre liter vatten och vips! så varde det jord! 

Så här:

Hm...men, jodå, det blev en hel del! 

Här är blommorna som stått på vinden och vilat, överst Smithianta, i mitten Streptocarpus och underst en lila storbladig Oxalis. 

Spännande rötter var det i Oxalisen! De har jag nu satt i en kruka med den där nya kokosjorden...

Här är ett gammalt blad som var kvar, jag tyckte det var så vackert att jag fotade det innan jag slängde det! 

Jag har inte haft nån större lust/ork att blogga om något de senaste dagarna. Jag cyklar ner till jobbet, cyklar hem, och sen är jag trött. Men idag är jag ledig och det är fint väder ute, så jag ska ta med mig kameran (och kanske en vän) på en promenad!

5 kommentarer:

i stora drag sa...

Något sådant har jag aldrig sett som kokosnötsjord! Hmm, undrar hur den blir när den blir torr i krukan sedan?

Oxalis, det har jag knölar som ligger i sin ursprungspåse sedan flera år tillbaks. Har aldrig blivit av att plantera och de kan väl inte klara sig hur länge som helst så där!?

Då kommer du att se på dina duvor med lite andra ögon nu då! *s*
Ha det gott! /Pia

AnnaKK sa...

Jag skulle behöva plantera om varenda en av mina krukväxter, för det är inte gjort på flera år... :-/ Tycker det är ett tråkigt göra, så därför skjuts det alltid upp i det oändliga... Blommorna tycks ju faktiskt överleva ändå, så! <:-)

Mina tulpaner som jag fick när jag fyllde år, har däremot varit vissna ett bra tag nu. Men de har fått stå kvar i sin vas (fast utan vatten) iallafall, för jag tycker vissna tulpaner är ganska fina och häftiga. :-) Men idag har jag slängt dem, för vi ska ha gäster imorgonkväll och jag har en känsla av att iallafall några av dem inte har riktigt samma estetiska syn på snittblommor som vad jag har... ;-)

Tristan sa...

Det spirer og gror snart vår!

Lambergsfrua sa...

Det ska bli spännande att se vad det blir av din odlarmöda;)
Kokosjord låter spännande, det jag har jag aldrig sett förut. Jag har köpt en påse blomjord på Blomsterlandet till mina två murgrönor, som håller på att ta över min tillvaro. Få se hur de klarar sig sedan.
Klart du inte orkar med blogg eller annat efter en arbetsdag. Helt OK.
Njut av ledigheten i helgen!
Kramar,
Lambergsfrua

mammakero sa...

Det blir mycket fluffigare och lättare jord för krukväxterna när man använder sådan jord. Funderar på att köpa lite sånt och använda till mina blommor iår!