13 april 2013

Än så är det långt till vår...

Förra året, den 19 april såg det ut såhär i Residensparken:

I år har tjälen inte gått ur jorden än (det är klart, det är ju inte den 19 april än, så under kan ju ske...) Men jag lovar att fota när de sätter ut vårblommorna i år! 

Och det här, det är för två år sen, den 10 april:
 Jag gick en sväng igår bort till mit blåsippsställe, men "marken den var frusen och inga blommor fanns". Några blad fanns det, men de växer inne i lite buskar så det blir inte speciellt soligt där. Men, men, de kommer nog så småningom. 

Tur att man har gamla bilder på sipporna! 

Igår började det så fint med regn, men sen gick det över mer och mer i snö...Vi var ute och åt på Tempel igår (tvåfören) och när vi åkte hem...jisses, vad det snöade! Som tur var hade vi lite medvind, men jag fick skaka av mig snön innan vi gick in! Hu! Nu väntar jag med spänning på värmen som är utlovad. Jag blir glad om det blir över 10 grader. Just nu är det 3,8...inte mycket att hurra för...

8 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men det är ju lå-å-å-ångt tills den 19:e - det hinner hända massor med vädret innan dess, ska du se!! :-D (Det kanske rent av hinner vräka ner en hel meter med ny snö...? Gulp!?!)

Om det är till nån tröst så är det inte det minsta vårigt här heller idag... <:-I Känns mer som november/december än som april - med den skillnaden att det är tjäle i jorden, vilket det ju inte brukar vara då. Trodde det skulle gå bra att gräva loss lite snödroppar ur gräsmattan idag, men det gick inte att få ner spaden ens en centimeter på de flesta ställena. Suck!!

mammakero sa...

Jag längtar efter värme och blommor jag med. Är superless på is, snö och kyla. Här snöade det bitvis igår kväll. Inget som ligger, men vad trist det är ändå!

i stora drag sa...

Fina blåsippsbilder! Man kan verkligen undra när vi får se dem detta året?
Vi fick också lite snöblandat regn i förrgår, idag mulet och trist. I morgon = vår?
Kram Pia

Mimmi sa...

Jag LITAR inte ett dugg på SMHI mer.de bara lovar och lovar ..men det blir ju nästan aldrig så :(
Men man hoppas ju på ett underverk ..att de skall få rätt ang värmen och solen :)
Det var jätte fina bilder :)
kramizz :)

Soffie sa...

Bläddra för vintern nu hoppas snön smälter bort så vi slipper pulsa i snön nästa lördag på vår stolpjakt,men vi får nog se till att ha stövlar på,kramen

Anonym sa...

Fniss det står bläddrandes jag skrev blä när jag skriver från min iPad blir det så att den ändrar ord å ibland glömmer jag läsa igenom inlägget innan jag skickar det,ibland kan det bli heltokiga meningar,fniss soffie

Lambergsfrua sa...

Läckra foton på ljuvliga vårblommor - som vi snart får njuta av;)
Kram,
Lambergsfrua

Bildmagi sa...

Vill ha vår och värme NU! :-)
Fina bilder...