17 april 2013

Mera pippi!

Alla fåglar kommit ren..nä, inte alla! Jag har inte sett nån sädesärla än, men bara för att jag inte sett nån så kan det ju vara så att de kommit ren i alla fall. ;) 

Några som kommit igen är duvorna, inte turkduvan, tyvärr, men de vanliga gökarna ringduvorna:

Lika akrobatiska som vanligt. Eller inte..

Idag ringde det på dörren kvart över sju, jag öppnade i morgonrock, utanför står två hantverkare som ville in och sätta upp ett nytt bredbandsuttag i proppskåpet i hallen! Jag ba: Aaaa, ni får vänta tio minuter, jag måste få göra mig i ordning! Dom ba: Okej.. 

Sen blev det ett nytt uttag för nätverkskabeln som ska gå till modemet och detta nya satt ÄNNU längre bort från modemet och telejacket (tack så jävla mycket Bredbandsbolaget för era superkorta sladdar. NOT) Oj, så modern jag var i språket nu då :D

Så det blev till att köpa en 10 meter lång nätverkskabel och dra mellan proppskåpsjacket och modemet. Fult som stryk, men det går väl att gömma sladdarna lite bättre. Vi ska få sk öppet nät här från 1 juni, därav denna kabelaktivitet. Det är alltså inte jag som hittat på de här bytena själv. 

Just nu har jag alltså Bredbandsbolaget (hade Comhem förut och det funkade bra) och från 1 juni kan jag alltså välja mellan en massa olika leverantörer av bredband och telefon. Kul. Jag som har så lätt för att bestämma mig. (Ironi!!!) 

Forts. följer...

7 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hm... Man borde kanske snarare undersöka hur mycket kabel som ingår i priset än hur den fasta månadsavgiften förhåller sej till konkurrenternas...? <:-I Kabel brukar vara dy-y-y-yr, medans avgifterna i regel är ungefär desamma oavsett vilket bolag det är.

Ja, ja... Bara det är VÅR ute så står man ut med det mesta!? ;-) Hoppas sädesärlorna anländer till Karlstad också inom de närmaste dagarna. Redan vid middagstid igår var här två såna, och idag har jag inte varit ute och kollat än - för det regnar... <:-)

södernät sa...

En del har det bra, kan välja på många olika bredbandsbolag.
Här är vi tvångaanslutna till det dyraste bolaget TELIA!
Såååååååååååååååå klaga inte på din kabel, tack.

Även kabeltv avgiften är obligatorisk i hyreskontraktet
a 97,00 kr/månad.
Vart tog VALFRIHETEN vägen??????

Huuuuuuuuuu va jag är trött på denna manipulation om min frihet
när det gäller AVGIFTER!

Som skrivs, alla bolag har i slutändan nästan samma pris.
Vadå KARTELL bildning????

Upp till kamp för att återta vår valmöjlighet och frihet!
Men hur....????

Lambergsfrua sa...

Nu har jag läst ikapp hos dig och haft trevlig tillsammans med diverse fåglar och deras bestyr med bon och att landa på svajiga grenar ;) Anden på sin pollare känns - hm - fel. Änder ska inte parkera på pållare. De ska hålla till på vattnet, i vassen eller på stränder/gräset.

Vad sur man blir, när hantverkare dyker upp mitt i natten, som det känns. Hos finns både ComHem och Bredbandsbolaget och ComHems grundutbud för TV ingår i månadsvagiften. Vill man ha fler kanaler får man betala det själv. Vi har Bredbandsbolaget för dator och telefoni och nöjer oss med ComHems grundutbud. Det funkar bra

Hoppas det nya blir bra för dig/er också.
Varm kram,
Lambergsfrua

Mimmi sa...

Jag fick mitt modem nu ..och håll på att trilla baklänges..vilken röra.kabel dit och kabel hit och så en kabel dit ..och sen en kabel dit och sen en greningskabel dit...ser inte fram emot att de kommer och byter .Och nu har jag även fått in mina två boxar med tv från Sappa.och än så länge är jag nöjd..fler och bättre kanaler med bättre pris än båda bredbandsbolagets och comhems.
Här har vi många duvor..ifall du vill fota dom ;)
kramizz:)

mammakero sa...

Hahahaha!! Vilka härliga bilder på duvorna! Varför kommer alltid alla hantverkare så tidigt?

nonne sa...

Vilket skojigt inlägg! Men har de inte hört talas om trådlös:-)

soffie sa...

jag kör trådlöst å det funkar jättebra hoppas det blir bra sen tillslut då . kramiz