03 april 2013

Danmark del III med zoo

Ja, häng med till zoo i Köpenhamn då! Det öppnade redan 1859 och har omkring 3300 djur fördelade på 264 arter.

Här nedan är en Lejonapa, en kvick liten sak. De är allätare och äter smådjur som grodor osv, men även gärna frukt. 

De här lejonaporna hade fått två ungar! Det är honan som föder dem (naturligtvis) men sen är det hanen som får bära omkring dem de första månaderna! Ni ser ungen på ryggen på hannen! 

Tittut! Hela familjen! 

Denna tjusiga trana gick omkring och letade efter våren mat. Jag minns inte vad det var för sorts trana dock...

Snygg frilla hade den! Lite som vassa piggar...men jag tror de var mjuka! 

Vi gick in i flodhästhuset och där fanns det tre flodhästar, en hanne och två honor. En är en unge som föddes i november förra året. Det är den som ligger och vilar på stenen. Det som sticker upp ur vattnet är ingen krokodil utan näsborrarna på en flodhäst! 

Här kommer det en i full galopp...

Nedan ett par stornosiga fåglar i samspråk... Rödnäbbad tukan hette de. Tukaner tillhör hackspettsfåglarna, men jag tror inte de hackar så mycket med de här näbbarna, snarare knäcker nötter...

Här står några och hindrar pingvinerna från att rymma ;) 

Och så lilla elefantungen, som föddes för en månad sen! Samma stil som sin mamma har han! 

Söt var han! 

 När honan var dräktig tog zoo dit en annan, äldre elefanthona för att hon skulle hjälpa till vid födseln. Allt gick väl och den äldre honan är kvar och hjälper till nu med med ungen. Elefanterna har också en 2500 kvm stor anläggning utomhus att vara på, där de kan bada och vandra runt. Men de föredrog att vara inne i den kyliga danska våren! 

I hägnet intill gick en hanne (hm, ja, det syns väl) omkring och..längtade in till de andra? Men det kanske hade sina anledningar till att han var avskild från flocken för tillfället...

Sen hamnade vi i ett tropikhus där det flög omkring fåglar och fjärilar! Min kameralins immade igen rätt fort...och så även glasögonen. Några bilder kunde jag dock ta härinne: 

 En skylt som visar alla sorters fjärilar som de har: 

Detta är en duva! Den hade byggt ett bo på ett tak...

Nån sorts...fågel! Papegoja tror jag...


Här får man samsas om maten! De får mat från konstgjorda blommor, men det fanns även äkta vara där! 


Nu får alla som inte gillar ormar blunda! En grön orm var hopringlad på en trädgren.

Den ser dock ganska skräckinjagande ut...fast den sov. Tror jag...

Två små ödlor på en bambugren! Vad för sort vet jag inte heller... (Vet hon ingenting den där människan, tänker ni nu. Jodå. Men jag minns inte alla namn på alla djur. Det fanns ju som sagt ett stort antal där..)

Härlig färg! 

Att detta är en okapi vet jag dock!! 

Och jaguarer...det var ungar som jagade varandra och busade här inne. 

Oj, nu har vi nog hamnat fel! ;) Men detta handlade om tigerns område, i östra Ryssland, Kina och Nordkorea. Där hotas den av tjuvjakt och illegala skogsavverkningar. Det finns dock människor som försöker skydda arten i Ryssland. Nu finns det mindre än 400 exemplar kvar av denna vackra tiger.


Ja, det var en liten rundtur på zoo! Jag har nog några fler bilder, men de kan vi ta en annan dag. Jag tyckte i alla fall att Köpenhamns zoo var väl värt ett besök, och de verkar värna om sina djur! 

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Woow.det måste ha varit jätte jätte kul att få se allt detta:) Fjärilar de fanns inte när jag bodde där och jag tror nog att det har tillkommit mycket mycket mer.. riktiga härliga bilder som jag bara sitter och njuter av:)
kramizz :)

södervår sa...

Trevligt...för alla djur utan större hjärna men dom andra?
Självklart behövs dessa zoon och djurparker för avelsprogram och djurs bevarande.
Men att vara en tiger...i en inhägnad kan inte vara kul tror jag.
Fina foton!

Vitsippan sa...

Tack Ditte !

Så trevligt och så fint fotat. Var där på femtiotalet.Tror inte jag minns om jag även var där senare, då på mitten av sextiotalet.Kan ha varit i Hamburg och London eller i Holland.Tror jag varit på ett Zoo i alla städer jag besökt.

Skulle ha besökt på Haga Fjärilshuset med min syrra som bor på Lidingö, men hennes man fick en hjärninfarkt så det blev inget besök. jo han repade sig.Mår bra nu.

Kram Mi

Nonne sa...

WOW vilka otroligt vackra bilder du tagit, du verkar ha haft en underbar kortsemester. Personligen tycker jag dock inte om djurparker.

Ninni sa...

Vilka fina bilder =) Jättesöta apor, ja alla djur var fina även ormarna!!

Ha en bra dag, kramen

Lambergsfrua sa...

Fantastiskt trevligt att få följa med på Köpenhamns Zoo. Att du inte minns namnet på dem alla gör inget. Det räcker så bra med de vackra fotona.

Roligt att de håller hög kvalité på djurparken och månar om djuren. Jag har varit där ett par gånger som barn och minns att jag var mäkta imponerad. Då fanns ju inte samma möjligheter som idag att bekanta sig med djur vis TV och internet. DEt var Skansen och diverse foton som gällde.
Varm kram,
Lambergsfrua

i stora drag sa...

Kul att få följa med på resan! Många härliga bilder! Tror nästan det är tio år sedan vi var på zoo i Köpenhamn, men då tyckte jag mest synd om djuren. Kanske det har blivit bättre för dem där nu.
Snygg trana och duvan var ju häftig!

Såg dina svanar med och visst är det kul att få med sånt på bild som när de fajtas lite och jagar varandra.
Ha en fin helg! /Pia

soffie sa...

otroligt vackra bilder, jag ska snart få en fjärilslarv igen å följa den hela vägen till fjäril:) att gå på zoo är kul, kramen

Ullsag sa...

Vilka undrbara bilder. Jag blir lyrisk. Längtar till sommaren och Skansen, det är vart jag kan ta mig till.
Den tranan finns där också, ja inte just den, men likadan. Det är en Krontrana.

Tack för du visade alla dessa fina.

Ha det gott
Kram