14 april 2013

Var är vår vår? Här tror jag inte att jag går upp på ett tag...helt isbelagd är stigen upp mot skogen än. Det behövs lite mer regn och värme för att detta ska förvandlas till en gåbar stig! Jag har inte varit uppe i skogen på länge nu..


Morgonen var väldigt dimmig! Det har inte varit minusgrader inatt (heja våren, friskt humör!) så snön töar väl bort snart. Det är dock inte särskilt varmt, +3 grader...men man får vara glad för det lilla. Kanske. 

Oj! En huvudlös fågel! Vad kan det vara för sort??

Puh. Den hade ju ett hövve! Det är en storskrake, det syns tydligt här på den långa näbben. Annars är det lätt att förväxla dem med knipor på långt håll, fast knipor är lite mindre och har kortare näbb. 

Kortnäbbad knipa nedan:

 På min jakt häromdagen efter vårtecken och eventuella blåsippor så hittade jag...en svamp! Den såg ut att må bra...kanske har den stått sådär hela vintern?

Mina penseer och påskliljor på balkongen mår i alla fall bra! De gillar att det inte är så varmt och inte heller minusgrader. Fast de tål en del såna också. 


Inne på fönsterbrädan blommar mina Saint Paula, jag har tre stycken i en gammal bakform. Jag har hört att de trivs att vara tillsammans i en flock, liksom...varför vet jag inte, men de är väl nån slags sällskapsblommor ;) 

7 kommentarer:

söderköld sa...

Hu, vidrigt med is!
Kom hem igår med köldskador efter
en forntidsytflykt.
Tog hela kvällen att tina upp under en filt i soffan med en kemisk alstrande värmepåse ifrån Kina!
Din present har kommit till god nytta!

Blommor inne ja....
Blommor ute....nääääää!

Haengosöndag!

Lambergsfrua sa...

Jag hoppas och tror att våren kommer snabbt, bara vi får lite mer regn. Sen blir den antagligen ganska kort, eftersom den redan är försenad.
Så fina dina blommor är både ut och inne. Sällskapsblomma! Det uttrycket gillar jag.
Varm kram,
Lambergsfrua

soffie sa...

fina bilder du visar men nu måste väl våren komma, blir galen snart ju...

Nonne sa...

Ja våren tycks ha tagit lång semester. Men den har skickat sina förlöpare iaf så vi inte helt ska tappa hoppet om att den faktiskt ska komma iår oxå. Väldigt fina bilder!

AnnaKK sa...

Sällskapsblommor... Vilket gulligt ord/uttryck!! :-)

För övrigt kan jag meddela att det känns ganska så VÅR här nu faktiskt!! Temperaturen var omkring 13 grader som högst igår, fast idag blir det nog lite svalare igen eftersom det är mulet. Men några minusgrader tror jag inte vi ska behöva råka ut för!? Det är plus 8 nu. :-)

Mimmi sa...

Härliga bilder:) och gott att se att dina blommor mår bra ;)
Ja nu kanske man kan få se lite fåglar på älven nu när isen har släppt.men jag väntar fortfarande på vårvärmen..6 plus idag och så mörkt ute
kramizz :)

ZielonaMila sa...

Beautiful photos:) Greetings