25 april 2013

Frost i gräset

var det i morse när jag cyklade ner till stan. Fast det var "hela" 6 grader och under dagen tinade det upp till runt 13...Och sädesärlan tycktes gilla det. Fast det blåste rätt kallt...

Vid älven är det en bäver som har gnagt på en björk en tid. Och nu är den fälld! Hoppas inte bävern var under den bara ;) 

Jag har ett ställe där jag vet det kommer vitsippor tidigt och jag spanade där på vägen hem. Men det enda jag hittade var en övergiven leksak...inga vitsippor...

Och utanför domkyrkan i stan var det en dragkamp mellan kyrkan och...björken. Eller kanske håller björken i sig för att slippa bli fälld av en bäver? Fast det är nog inga bävrar mitt i stan...tror jag...

7 kommentarer:

söderblöta sa...

Fredag morgon, regn, grå himmel och som vanligt kallt.
När ska HELVETET ta slut?

Är det din flagga??? ;-)

Ninni sa...

Skitväder idag men men det är väl bara att gilla läget =(
Undrar hur långt våren kommit i Umeå dit vi beger oss i morrn.

Kramen

Mimmi sa...

Det var väldans så länge det dröjer här innan vi kan få lite riktig värme
Det är inte kul att gå ut ens..det finns ju inget att titta på ute..förut om gråa trista väger..det ser ju ut som om det är höst ..och ta mig tusan ..det känns så också :( det var en fin bild på sädesärlan :)
kramizz

i stora drag sa...

Oj, är det bäverns verk det med björken? Vitsippor och tussilago hittade jag minsann igår, fast din leksak var ju rätt fin den med! :)
Ingen större värme här i södern heller.
Jo visst hade vi tur där med ormvråken vid vägen!
Ha en förhoppningsvis solig helg! /Pia

soffie sa...

blir så rött på den här j****la våren nu måste det väl bli varmt nån gång får se om vi ses för stolpjakt imorrn...

AnnaKK sa...

En av våra grannar har idkat lite skogsarbete utmed ån i vinter, och jag gick därförbi häromdagen och tyckte faktiskt att det såg ut som om ett gäng bävrar hade varit i farten!? Makalöst konstiga stubbar var det iallafall, men det berodde väl på att det inte var en van skogsarbetare som varit i farten. <:-)

Eller var det kanske inte utterspår vi hade på isen i vintras - utan bäverspår!?! 8-)

Mulet här idag, men jag hoppas det inte tänker regna - iallafall inte nu på förmiddagen, för här är ett jippo som kallas Osby Outlet, och det ska jag och dottern spana in om ett par timmar. :-) Lagerrensning på en mängd olika företag, och försäljning i stånd utanför de flesta butikerna. Upplagt för att kunna göra fynd!! (På skit man egentligen inte behöver, men kan få för sej är bra att ha bara för att det är billigt... <:-) Hm!?)

Gunnar sa...

Även om solen värmer så känns det inte som riktig vår ännu. Kul att sädesärlan äntligen har kommit hit.
Räknar med att se fält med vitsippor i morgon när vi far ner till Östergötland.