11 april 2013

Borås, Borås!

Exakt två år sen idag, 11 april 2011. Då var jag i Borås och spanade efter våren några jag känner. Bilden är tagen i Stadsparken, högt uppe på berget med Viskan nedanför. Borås är ju en gammal textilstad, fast nu finns det inte så många textilfabriker kvar.

På det glada sextiotalet gick det sju kvinnor på en man, sånt kvinnoöverskott var det där då. Det var också många invandrare från Jugoslavien och framför allt Finland. Det fanns en del stadsdelar med väldigt många finländare och en del lärde sig aldrig prata svenska. Finländska restauranger och danskrogar fanns det också.

Även en liten finsk matvaruaffär fanns det! De hade en sorts piroger som heter Liha pirakka, (köttpiroger) (Nej, jag har inte finskt påbrå ;) och det var sååå goda!

Snart åker jag ner igen och hälsar på! Det är verkligen som att komma hem, fast jag har bott här i Värmland sen 1980...
Nån vårvärme var det tydligen inte! Benvärmare...tröja under jackan...Fast inga vantar!! 

6 kommentarer:

S-A Sandberg sa...

Hej Yvonne! Missa inte en promenad i Ramnaparken och passa på att titta på de svarta och svart/vita svanarna i dammen, som ligger så fint i anslutning till Ramnaberget! En promenad runt dammen i vårsol är inte fel.
Ha det gott!
/SA

söderregn sa...

Va det så kallt då också?
Denna gång ska vi sitta på min "fläskiga" balkong i +25 grader
med ett stort lyxigt parasoll
som ger skugga ifrån den heta solen!!!! Det vore fantastiskt gott! Min utsikt över stan är härlig och vid så du blir säkert
nöjd med den.
Vi får se vad vi hittar på för kul!

Hadetgottivårregnetikarlstad!

mammakero sa...

Det är något särskilt med hemstäder! Jag ser inte min så särskilt ofta, men särskilt då jag flyger in över stan för att landa på Kallax så sjunger mitt hjärta! Det trots att detta är min hemstad sedan 88, känns min uppväxtstad magisk att besöka.

soffie sa...

blä det snöar ju nu.... helt vitt ute,vill inte mer. men du nästa vecka skiter vi i vädret så vi tar syolpar på löpande band...

Ninni sa...

Jag har faktiskt aldrig varit i Borås (vad jag vet)

Ha en toppenhelg trots vädret, kram

Lambergsfrua sa...

Känner nästan som du för Borås. Jag är inte född där men bott i trakten i ca 30 år och det sätter sina spår.
Visst den finska befolkningen stor och man har till och med ett äldreboende för finsktalande personer - eller hade i alla fall. Jag tror att det finns kvar.
Varm kram,
Lambergsfrua