22 april 2013

Fåglar och böcker...

Nu är den här! Sädesärlan! Ja, den kanske har varit här länge, men jag har ju inte sett den ;) Hoppas att den hittar lite insekter att äta, för nån värme är det då inte! 7 grader just nu... Jag längtar så efter lite varmare väder, men det ser ut att dröja?

Jag trodde detta var en stare först, men det är ju en björktrast. Eller? Joo...

Helgen har jag ägnat åt stolpar och lite pubbesök med Carina (som inte finns nånstans utom i verkligheten och det är inte det sämsta ;) 

Sen har jag läst några böcker, just nu håller jag på med S. Boltons bok Livrädd. Jag tycker den är rätt ok än så länge. Himlens fånge av Ruiz väntar på mig! Och jag på den...

5 kommentarer:

Nonne sa...

Åh vilka härliga vårtecken du bjuder på. Lycka till i stolpjakten! Våren har nu kommit hit oxå, både storspov och trana har nu äntligen anlänt:-)Ha det gott.

mammakero sa...

Sädesärlan är min vårfågel ihop med Koltrasten! Min morfar hade alltid ett ordspråk om sädesärlan. Hur man såg den första gången, skulle spå hur framtiden skulle bli. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur det var han sa. Jag såg sädesärlan springa från höger till vänster på en gård jag var framme med ett paket till i förra veckan...

soffie sa...

åå har du sett sädessärlan den är så söt en kompis till mej sa när vi var små att det där Sofie det är minsann en polisfågel å när den kommer är det vår :) idag skulle vi behövt dej vi hittade inte stolpe nr 90 :)

söderregn sa...

Kviddelitt för pippin!

Vitsippan sa...

Hejsan Ditte !

Såg att Du hade skrivit Ormvråk, då får Du gå in till Pia i Stora drag, för hon är osäker på denna vackra rovfågel. Jag läste i en av mina fågelböcker att det är en ung fågel.
Så dålig bild.
Och Du har haft turen att få se en ärla. Inte jag. Björktrastar Ringduvor här utanför till Prinsens förtjusning.Synd på den kalla vinden, men solen tittade fram på eftermiddagen.Lite skönare.

Regnet idag gjorde gräset lite grönt.

Kram Mi

Hälsa till alla Karlstadtöserna