01 april 2013

Danmark!

Ja, då var vi hemma igen efter resan söderöver. Det började med krångel på Centralstationen här i Karlstad. Tåget vi skulle åka med var inställt pga elfel! Det skulle gå bussar i stället. Hm...vi skulle ju inte hinna med tåget vi skulle byta till i Katrineholm!!

Då kom någon på att vi skulle kunna åka med Göteborgståget som skulle gå en timma senare. Så det gjorde vi. Två timmar längre restid blev det. Och Öresundstågen var en ...upplevelse! Det var knökfullt i alla korridorer. Hundar, barnvagnar, stooora resväskor och så folk. Överallt.

Vi hittade till slut sittplatser i en vagn som inte alls var full! Konstigt. Toaletterna var stängda för de var trasiga. Det fanns EN som var öppen lååångt bak i tåget. Nä, Öresundstågen ger jag inte mycket för...

Fram kom vi till ett snöigt Köpenhamn. Och rökigt...På en del ställen får man faktiskt röka fortfarande, om ytan är mindre än 40 kvm. Jag råkade öppna dörren till ett sånt ställe och höll på att storkna! Blärk! Fy! Men det är tydligen populärt bland inbitna danska rökare...

Fina cykelbanor har de i alla fall! Här kommer det en annorlunda cyklist. Jag såg många Christianiabikes också, såna där med en stor låda fram, som de kan ha diverse familjemedlemmar i. Jag hann inte fota nån bara...

Lite blandad kompott. Murgrönan var grön i alla fall. Rådhusplatsen bygger de om, det ska vara klart 2018!! Vad de ska göra vet jag inte riktigt. Och på uteserveringarna satt det noll personer. Det kan bero på att det var snö på borden...

Bilden i mitten visar en termometer. Noll grader. Inte så varmt...

Vad Antonius är vet jag inte riktigt heller. Men det är kul med gamla reklamskyltar! 

En dag kom det en himlans massa brandbilar...polisbil..ambulans...till gatan bredvid där vi bodde. Det var antagligen falskt alarm, eller nåt annat, för jag frågade på hotellet, och de hade inte hört om något allvarligt. Men det är ju bra att de rycker ut vid alarm! Det finns många gamla hotell i de här kvarteren runt Hovedbanegården. Mycket annat spektakulärt också..strippklubbar och sånt. Och damer som står och hänger i nåt hörn...

På lördagen gick vi till Zoo! Eller gick och gick...vi tog bussen, för det är mycket att gå omkring där. Jag tog några många foton, här kommer några, det tar lite tid att gå igenom dem och så, jag kommer att pytsa ut lite då och då. 

I alla fall: 
Den 26 februari i år föddes det en liten hanelefant! De (personalen, inte elefanterna) berättade att de hade tagit dit en äldre hona för att hon skulle kunna vara behjälplig vid förlossningen och så. 

Tittut! 

Ja...de gör ju det...

De här fanns inte på zoo, utan i Peblingesjöarna, som isen nästan hade lossnat från. Svanar, viggar, sothöns och nån rödnäbbad sothöna! Någon som vet? 

Det kommer mera bilder...jag har lite annat för mig idag också. Reklamera tågresan hos Sj till exempel ;)

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Så himla kul att få se lite bilder från min Stad :) Den termometer..på huset..den satt inte där ..när jag var där :)
Så himla gullig den lilla elefantungen var och så många fina bilder du fick:)
Skall bli kul att få se flera
kramizz :)

Ninni sa...

Härliga bilder synd på vädret här hemma har det ju varit kanon=)

Jag tog väldigt få bilder på vår semester, 100 eller nåt bara.

Kramen

AnnaKK sa...

Vad mulet det ser ut!? Ni åkte nog lite för långt - här i Skåne har det varit solsken och blå himmel i ett par dar nu! :-D (Åtminstone igår och idag - hur det var i förrgår har jag faktiskt redan glömt...? Men i fredags var det inget vidare... Snöade ju t o m. IRK!!).

Hur det är att åka Öresundståg vet jag typ allt om! Inget för vän av ordning, direkt... ;-)

Härliga foton från zoo!!! :-D

Gunnar sa...

Det verkar som ni fick en fin resa till slut efter tågtrasslet. Jag har inte varit så mycket i Köpenhamn på vintern men det verkar som det finns mycket sevärt där även så här års.
Jag har sett en sådan märklig cykel i Karlstad faktiskt. Fast det är några år sedan. Undrar om det är bekvämt?

Lambergsfrua sa...

Vad roligt att få följa med dig på resan via dina bilder. Öresundståget låter inte lockande. Det där med stängda toaletter är ett elände. Vi har råkat ut för det flera gånger på tåget Karlstad-Stockholm och jag tycker att det inte är acceptabelt. Kanske du kan klaga på den delen också.

Ser fram mot fler bilder så småningom.
Varm kram!