27 april 2013

Nu står de i backarna!

Ja, äntligen hittade jag dem i buskarna. Det är antagligen förvildade trädgårdsblåsippor, för det har legat ett hus där för länge sedan. Det finns lite skruttiga äppelträd med ännu skruttigare fågelholkar i....Men några vitsippor hittade jag inte än. 

Viden däremot blommar:

Och här är det ett moln över Hellesta Bellevue. För er som inte förstår vitsen så är Moln över Hellesta en gammal svensk film som var rätt otäck om jag minns rätt. Nån försökte få sin fru att framstå som galen genom att skrämma henne på olika sätt....och lyckades nästan! Huuu...

Och nässlor är väl ett vårtecken om något! De här växte väldigt nära vägen, så nån soppa blev det inte...

Mina pelargoner fick komma ut och se sig omkring också! Det var trevligt att ha lite sällskap på balkongen idag. Det har varit rätt soligt hela dagen, så när jag hade tvättat sambons cykel (han mutade mig med en middag igår ;) så satt jag på balkongen ett bra tag. Solen kommer ju fram där tidigt på morgonen och är kvar till runt tre. Synd att man inte har en balkong på andra sidan huset också...

10 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Bra att du förklarade vitsen, haha
Vitsippor i all ära med blåsippor är inte dumt det heller :)
Kram

Gunnar sa...

Det är en suverän filmtitel som fastnar i minnet.
Inte dåligt med blåsippor och snart ser vi nog också vitsipporna.

söderis sa...

Sov du lilla videung, tralala...
än så är det långt till vår...
Har denna vår FRUSIT inne?
Fy va jag ä le på kyyyylan.
En ny istid på ingång?

Blåsippan ute i backarna står...växer ej där det är platt?

Var är värmen??????

soffie sa...

så fint att se vilda blåsippor det har jag aldrig hittat här omkring, kramen

i stora drag sa...

Fin blåsippsbild! Tänkte säga att jag inte sett några i år, men då hade jag ljugit, för jag har en liten tuva i min trädgård och de har blommat. Vitsipporna blommar för fullt här hos nu.

Svar: Det med bilarna ja, det började kanske med en avåkt bil, som bönderna sen upptäckte att inga fåglar vågade sig dit?

Jag kommer ihåg filmtiteln Moln över Hellesta.
Kram Pia

AnnaKK sa...

Det ser verkligen somrigt ut på din balkong på fotot! :-) Man kan nästan få för sej att det är jättevarmt också, i och med att solen skiner! :-D

Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle köpa penséer i lördags (det såldes såna billigt i samband med den där outlet-en som jag och dottern var på), men det slutade med att jag bestämde mej för att vänta lite till... :-/ Dottern släpade däremot med sej en kasse olika blommor hem till sin balkong. :-)

Vår balkong vätter åt öster, så där har vi bara sol fram till middag och kanske lite till... Så verandan, som ligger på husets andra sida, är mer trivsam om man vill ha lite varmare solsken på sej framåt eftermiddagen. Där är det dock inte plats för några skrymmande odlingar, och jag tycker inte att de växter jag ändå envisas med att ha där på sommaren verkar trivas speciellt bra. Varför vet jag inte, men de hade säkert velat ha sol på sej fler antal timmar än vad det blir där...?

Ja, ja. Har ju trädgård, så jag ska inte klaga! Och egentligen föredrar jag ju ändå perenner och andra fleråriga trädgårdsväxter före ettåringar och säsongsblommor. <:-)

Min blåsippa blommar nu förresten - både i syrenbusken och i bloggen! :-D

ZielonaMila sa...

Wonderful views, spring is a beautiful season:) Greetings

Lambergsfrua sa...

Jättefina bilder - som vanligt :) Blåsippor har vi också sett. Inga vitsippor än, men de kommer nog snart.

Sälgen blommar - attjoo och lite annat pollenkrafs finns också i luften attjoho0.

Hoppas du fick en riktigt god middag för den cykeltvätten ;)
Varm kram.,
Lambergsfrua

mammakero sa...

Den filmen har jag inte sett, så det var bra att du berättade mer om den! Härliga vårbilder, jag låter mina pelargoner vara inomhus länge till, åtminstone in i juni...
De blommar nästan alla, så fint så!
Vitsipporna har jag sett, men inte fotat än...

Ronnie sa...

Snygga kreationer med vårkänslor i!