15 april 2013

Vår här!

Ja, nu var äntligen det lite fart i älven, den är öppen nu  och isen far iväg ner mot Vänern. Fast det är lågt vattenstånd, ni ser den bruna sandbanken till höger i bild. 

Och en ny bekantskap i björken! En turkduva, minsann! Den är ju inte helt ovanlig, men dess släktingar ringduva och stadsduva är ju betydligt vanligare att se. Här har det ju varit ett gäng ringduvor ett tag och suttit i björken och sett filosofiska dumma ut. Få se om denna rackare hittar nån partner och bygger bo nånstans här. Jag har sett ett par när jag cyklar genom Romstad neråt stan, så detta kanske är en unge som flyttat hemifrån! Ända till Bellevue ;) 

Nu verkar det som om vi fått lite vår äntligen, även om 11 grader inte är så värst varmt, så tar det bra på snöhögarna och just nu har det klarnat upp ordentligt! Nu blir det nog en väldans fart på naturen kan jag tänka...

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Ja den duvan är inte lika vanlig. På Sardinien fanns bara den arten. Jag lärde mig det när jag undrade varför duvorna hade kortstaviga läten där.

Nonne sa...

Tjusiga bild på älven. 2grader, regn och tjock dimma e oxå en variant av vår, det e iaf vad vi har:-( Men tofsvipan anlände imorse så nu e det inte långt kvar men än ligger isen tjock på älven. Ha det gott bland duvor och isflak och VÄRME.

mammakero sa...

Alla duvor ser verkligen totalt korkade ut! Jag är så tacksam att du kan så mycket! Det är nog en snäcka eller mussla som gjort spåret, för i somras såg jag en mussla göra liknande spår!

soffie sa...

jag såg att älven var helt öppen borta vis sjöstad idag underbart:)

S-A Sandberg sa...

Vacker bild på "vårfloden".
Nu har det gått undan när det snösmältningen. 13-14 plusgrader nu under ett par dagar. Gött!
Ha en bra vecka! /SA

AnnaKK sa...

Jag inväntar tålmodigt en bättre bild på turkduvan - vet nog inte riktigt hur en sån ser ut, faktiskt!? :-)

Regn här idag, vilket jag är glad över - för då blir det mindre pollen i luften... <:-)