02 april 2013

Danmark del II

På Centralstationen i Göteborg finns det en lite märklig staty:
 Det stod en liten skylt över, nånting med att "hur uppfattar du denna staty". Jag tyckte att det kanske kunde vara en flicka som räknar till hundra i leken gömme. Eller vad tror ni?

En annan "staty" i Köpenhamn var en stor glass som jag vågade stå bredvid! Jag ser glad men frusen ut...Jag klappade den INTE dock! ;)

Lite gladare blev jag av en varm Irish Coffee! Detta är på restaurang Frascati på Grand Hotel. Hotellet var gammalt och rätt slitet, även om det är 4-stjärnigt. Det knarrade rejält i golven, och rören i badrummet var slitna. 

Hotellet är från 1890, och var säkert riktigt lyxigt då! Radio på rummen, jojo! :D (Klicka på bilden så går det att läsa om det)

Vi bodde på femte våningen och utsikten kunde man inte klaga på i alla fall...

Vi hade riktat in oss på vårat favoritsmörrebrödställe, men när vi kom dit så var det stängt för renovering! Ve och fasa!!! Som tur var hittade vi en jättebra tapasrestaurang inte långt från Kultorvet...Vi var ju HUNGRIGA!  Och de hade croqettas..mmm...kroketter med skinkfyllning! Mums! 

Hotellfrukosten kunde man inte klaga på heller! Och danska wienerbröd! Jag åt fjorton ett.

Vi gick runt lite i Köpenhamn på söndagen innan tåget skulle gå. Solen sken faktiskt och vi tog en tur runt sjöarna. Runt alla fyra är det 6350 meter, men så långt gick vi inte...Det låg en hel del is kvar, fast öppet vatten fanns också. 

Öppet sinne hade dock inte alla svanar...grinig som bara den var den här:


Bäst att burra upp sig och visa vem som bestämmer...

Nu tar han sats igen...


Och rivalen får ta till flykten! De har en rätt lång startsträcka när de ska lyfta...

Det var det! Nästa gång blir det zoo...

5 kommentarer:

Tristan sa...

Flott å se bilder av god mat og fine dyr.

Mimmi sa...

Ha ha . vilka underbara härliga bilder och de sista med svanarna ..där skrattade jag faktiskt lite högt:)
Jag ser MYCKET fram emot att få se dina bilder från besöket på ZOO
kramizz :)

Gunnar Deckare sa...

Var annars än i Danmark hittar man en sån stor glasstrut. Min första tanke om flickan som står staty är att hon är rädd och försöker gömma sig. Dina tankar känns bättre dock.
Svanar är inte att leka med. Så länge dom ger sig på varandra går det väl an. Jag har stor respekt för denna vackra fågel.

AnnaKK sa...

Jag tror jag bor för nära Köpenhamn...? Tänker ibland att en weekend där skulle vara så-å-å kul och mysigt - men när det inte ligger mer än 1½ timme bort med tåget säger snålheten att jag kan nöja mej med att åka dit för dagen bara... <:-) Vilket ju naturligtvis aldrig blir av!? :-I

Svar på fråga: Ja, jag bor ganska nära Hallaryd - men dit vill jag definitivt inte över en weekend! ;-) Har du såna planer, eller??? 8-)

söderbo sa...

Fina svanbilder!
Flickan kommer att missa sitt livs...tåg!
Blir det gamla vanliga...
men det går ju alltid ett nytt tåg!

Haenagoerdagikarlstad!