17 maj 2009

Under stjärnor av glas


Under stjärnor av glas skildrar en tid när magnetismen, en form av hypnosterapi, var på modet. Det är en gripande historisk roman om ett märkligt kvinnoöde och om de klassbarriärer som var så starka i dåtidens London. (Från Adlibris)
Denna bok av Barbara Ewing är en spännande och fängslande historia om de två väninnorna Rillie och Cordelia som arbetar som skådespelare på en liten teater, men som slutar när en av rollerna ersätts av en elefant (!). Istället börjar de "magnetisera" människor och ge råd om "äktenskapets ljuva förvecklingar" till unga kvinnor som inte vet mycket om detta i det viktorianska England. Men att vara kvinna och också egen företagare är inte lätt...
Intressant också om magnetismen och frenologin (avläsning av knölar på huvudet...) som började komma vid denna tiden som ett komplement till läkarvetenskapen som inte var så betrodd.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Jag har precis läst ut "Skönhetsskolan i Kabul". Sååå bra! Jag ska blogga om den senare i veckan. Önskar dig en go måndag!

soffie sa...

låter bra tack för boktips

Anonym sa...

Hejsan Yvonne

Så fin din blogg har blivit. Jag måste komma igång med min "hemma-blogg". Men har fullt upp med att acklimatisera mig till jobb och kyla. (Kyligt väder - annars varmt klimat hos arbetskamrater)
Vi får höras av.
Kramar
Kaj