06 september 2009

Dalarna (uttalas på dalmål)


Helgen har tillbringats i Rättvik, Dalarna. Vi bodde i Rättviksstugan på Enåbadets camping. Tyvärr regnade det rätt mycket...men det är en väldigt fin camping som ligger vid Enån som slingrar sig ner genom Dalarna och rinner ut i Siljan.
Vi var i Dalhalla, på fyrverkerikonsert med S:t Petersburgs symfoniorkester. Det regnade nåt så kopiöst strax innan det skulle börja (det är utomhus, ja...) så jag valde att låta kameran stanna hemma. Det är ändå svårt att ta bra bilder på fyrverkerier och annat när det är lite mörkt, om man inte har stativ. (Och om det spöregnar...)Men det var sagolikt vackert med operasång och dans och...Rongedal...mja...inte min musik direkt, men det var så blandat så det blev trevligt. Och regnet slutade lagom till konserten började. Dalhalla är ju ett gammalt kalkbrott och har ni inte varit där nån gång så rekommenderas det att åka dit. Bara att se platsen är helt fantastiskt!
Det var ju liiiite kyligt så vi fick värma oss med mystisk rysk likör vid hemkomsten till stugan...som tilltugg blev det stora dammsugare från Fagers konditori i Kopparberg! :-)
Leksands knäckebrödsfabrik har öppet på söndagarna...Kul.
Det fanns whisky med knäckebrödssmak...nej, fel av mig! Knäckebröd med whiskysmak var det visst...
Mjaha...förstår inte problemet...
Karlfeldtsgården strax söder om Rättvik är vacker! Fast stängd vid icke-säsong..
Blommorna i Dalarna var lite våta...men vackra de med.
"Viljen I så lekom vi fiol med varandra
viljen I så lekom vi fiol med varandra,
vindarna har stillnat för vår lek
och Siljan ligger blek..."
Nils Ferlin, melodi Gärdebylåten

3 kommentarer:

Pytteälgen sa...

somvanligt. underbara bilder :) Underbara texter ... blir alltid glad när jag är inne på din blogg! :) ^^

kram
Lisa.

Mimmi sa...

Hej :)
Här regnade det också .. så du var inte ensam om att ha dåligt väder under helgen..men vi fick faktiskt lite sol glimtar här också:)
Det såg väldigt mysigt ut ..hoppas ni hade det trevligt och att ni inte fick huvud värk av den vodkan:)
kram

AnnaKK sa...

Ja, det har varit regnigt både här och där denna helg, har jag kunnat konstatera - men bortsett från det så verkar ni hu ha haft det underbart mysigt! :-) September är nog ingen dum månad att förlägga semestern till faktiskt!?

He-He!

Ja, visst borde man se till att reda av en hel del här i livet medans man fortfarande är någorlunda ung och orkar med det! Pensionen, tex!!! Hm... :-D