08 september 2009

Hummel


Den här bilden är inte så skarp men lite rolig tycker jag. Att en humla kan se så himla hängig ut när den flyger...och huvudet lite på sned. Humlorna börjar bli lite trötta nu, de går mer än flyger.

Honorna (inklusive arbetarna) har antenner med 12 leder, sex segment på ovansidan av bakkroppen en skålformig pollenkorg på skenbenet (innersta leden) samt en gadd. Hanarna har 13-ledade antenner, stora ögon, saknar pollenkorg, har sju segment i stället för sex och saknar gadd. Bakkroppen är dessutom ofta spetsigare än honornas. (Ur Wikipedia)

Jaha, då vet man att om man blir stucken av en humla så är det en hona...vilket kön det är på humlan på bilden vet jag dock inte.

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, tänk vad mycket "onyttigt vetande" man får på köpet när man är fotointresserad! :-D Bra för allmänbildningen och nu är det bara till att hoppas att frågan dyker upp på en tipspromenad eller dylikt nån gång (och att man inte har glömt svaret igen då, förstås...).

Ha en fin dag! :-)

Pialotta sa...

Humlor finns det gott om i sommar, fångat en del själv:-) Inte alltid man får till den klaraste bilden.. de där snurrar så;-)

vinglös sa...

Känner mig delaktig med humlan, går mer än jag flyger!

mammakero sa...

HAHA! Snacka om lealös!
Jag har fått höra sedan barnsben att en humla bränns och inte sticks... Så där ser man!

Mimmi sa...

Men vilken härlig bild:) även om den inte är klar så är den ju otrolig bar:) jag kunde aldrig tänka att en humla kunde se så trött ut ..samtidigt som den flyger:)
ha en fin kväll
kram