19 september 2011

Hösten är röd!

Och löv är vackra även när det bara är "skalet" kvar: 

 Härovan är min fallskärmsranka Ceropegia sandersonii, den beskrivs som en lättskött växt som inte behöver så mycket omvårdnad. Och det stämmer. Lite kärlek och småprat vill den dock inte vara utan ;) Jag har haft den ett par år, och den blommar nästan året runt! Rekommenderas varmt! 
Orkideer ska vara lättskötta de med, men jag vet inte jag...De blommar villigt ett tag, men sen står dom och surar och är så där...o-orkideiga. Då blir jag sur och ställer undan dom på vinden eller nåt. Och DÅ minsann kanske det passar att blomma igen :D

Nu har det regnat oavbrutet sen i går morse. Mycket. Undrar hur hög Klarälven har blivit idag, den var ju rätt mättad med vatten redan innan...

6 kommentarer:

mammakero sa...

Jag har aldrig hittat ett lövskal... Jättehäftigt!
Orkidéer gör så hemma hos mej med, utom förstås att bli ställda på vinden och börja blomma igen... Jag är uppenbart ingen orkidé specialist.

Morten Pedersen sa...

Flotte høstbilder med knall farger her i dag.

AnnaKK sa...

Så himla häftigt det första fotot var! :-) Och snyggt!!!

Mina orkidéer skulle nog också behöva den där vindsbehandlingen - om den nu gör så att de börjar blomma!? :-) Fast på vår vind dör de nog förr... Husets vind är av samma slag som den över verkstaden, där sonen hittade fladdermusen för ett tag sen. <:-)

Låter helt perfekt med en resa till solen den här veckan!! Själv ska jag i och för sej få komma till Kristianstad (dottern ska på kontroll på tandregleringen), fast det lär nog inte vara nåt dirket sommarväder där heller... Men man kan kanske shoppa billiga sommarplagg på restreorna!? ;-)

Peters bildmagi sa...

Underbara bilder :-)

soffie sa...

wow vilken cool bild ett lövskal har jag aldrig sett, kramen

Mimmi sa...

Det lövet var ju faktiskt vackert :)
Vi fick ju ganska så hyfsat väder under eftermiddagen :)
kramizz :)