05 september 2011

Självporträtt?

Jakten på det perfekta körkortsfotot går vidare. Jag har gett mig den på att inte behöva betala tvåhundra spänn för en bild som jag kan göra själv. Ännu har jag dock inte lyckats få nån bra bild där jag inte ser ut som en hare som fångats i strålkastarskenet...Men å andra sidan så blir bilden på körkortet inget vidare, hur bra det än är från början. Och vem kollar på det egentligen. Jag har körkortet mest som id-kort. Har aldrig behövt visa det i nån poliskontroll...Och för cykel behövs inget körkort vad jag vet :D 

Men jag kör ju bil ibland, så jag vill allt ha ett giltigt. Nåja...nån bild ska jag väl få ihop och skriva ut...

Bilden ovan är det dock inte jag på. Manipulerad? Hur kan ni tro det? Alla orkideer ser väl ut sådär. Eller...

9 kommentarer:

söderbov sa...

Nja, att fixa ett eget körkort går inte ty bakom din bild finns en kod eller flera för hur du fungerar som medborgare i vårt avlånga land.
kod xy1 står för straffregister
kod xy2 står för din farlighet

Alltså detta läggs in när du tar bilden hos en fotohandlare, i en automat eller hos polisen. Koden ligger i framkallningsbadet därför godkänns inte privata tagna kort.

Jag vet detta på grund av ...;-)

Morten Pedersen sa...

Morsomt bilde da uansett anledning.

i stora drag sa...

Det där var ju en långnäst orkidé, ny sort kanske! :) Rolig såg den ut i alla fall.

Usch ja, körkortskortet det är inte skoj det. Tog nytt i våras, men hittade en fotograf som bara tog 100 och det fick det vara värt.
Lycka till!

Svar: Måbär kollade jag genast på, när du skrivit. Fast det var en buske på en meter och den jag fotade var nog minst 2 m hög.
/Pia

söderkontakt sa...

Har nu funderat och kommit på en lösning när det gäller din körkortsbild, tag ett godkänt kort på dig av dig själv sänd mig det så vidarebefodrar jag det till rätt "bad" här i trakterna, priset blir ringa då jag har en gentjänst att inbringa av vederbörande 2-kodsinnehavare. Blir det bra? *S*

Allt gott här, hoppas att det är detsamma hos dig!

Mimmi sa...

ha ha .. det var nog en bild som skulle vara perfekt till ditt körkort ;)
kramizz :)

soffie sa...

fniss vilken bild!!kramen

Fröken M sa...

Jag gjorde nytt körkort förra hösten och ser ut om en riktig dåre... Så nu får jag väl hoppas att C friar så jag måste skaffa nytt och förhoppningsvis lyckas bättre nästa gång ;)

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Det vore onekligen kul att skicka in det där fotot, och se vad det säger på Trafikverket - det kanske inte är nån som reagerar, så det kommer ett körkort till dej med det fotot. Folk får väl se ut hur de vill!? :-D

Falerar det med självporträtten så får du komma hit, för vad jag kan minnas kostade det bara 150:- när ungarna fotade sej här (ja, alltså inte här hemma hos mej då, utan på närmsta fotoateljé...) till sina respektive körkort. :-)

AnnaKK sa...

Svar ang bildbehandlingen: Först hade jag tänkt göra en sån där suddig/skakig abstrakt bild som jag själv egentligen inte gillar - men som ju är väldigt roliga att göra. :-D Men sen behöll jag skärpan (eller ökade på den en hel del t o m) och skruvade till kontrasten och färgerna bara. :-)