14 september 2011

Kör kort kort!

Jippi! Mitt foto blev granskat och godkänt av Trafikverkets argusögon och idag kunde jag hämta ut mitt nya körkort! 
Egenhändigt knäppt bild. (Bra med vidvinkel...)
Tillgrejsad i Photoscape. (Nej, inte clear skin eller så...) 
Och sen utskrivet på fotopapper. 
Klippt och klistrat. 
Ivägskickat. 
Och så - voila! fick jag ett nytt körkort som, tja, ett paket på posten!  
 Men...
Nu har jag fått nåt nytt här...tillstånd att framföra cykel kanske? ;) Och AM måste väl betyda bara på förmiddagen...hmm...eller är det en moped kanske? Ja, det körde jag nån gång på 70-talet...utan körkort, dock, haha! 

5 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Så lustigt med AM på körkortet. Det står ju att du tog körkort för bil 21 april 1982 och så fick du kort för cykel först 9 september i år... Eller möjligen moped. Men det roligaste är ju att tillståndet att framföra fordonet är helt nydaterat... :)

Mimmi sa...

Se där .. det såg ju faktiskt bra ut :)
använde de båda bilderna eller?
Am .. hm .. vi sitter här och funderar på vad det kan betyda vi också
kramizz :)

Unknown sa...

Hmmm.... Påminner mig om att jag måste fixa ett nytt körkort. Tre gånger har jag nu fått påpekande om att mitt körkort är trasigt och måste bytas ut. Som tur är - hittills - har det varit tre olika poliser...
Kör lugnt! /SA

AnnaKK sa...

Grattis till att du blev godkänd - kan egentligen inte säga annat än att det var mer märkligt att det tidigare fotot fick passera!?! ;-)

AM är ju det nya EU-moppekortet (mer utbildning + svårare kunskapsprov för att bli godkänd), som du även får köra traktor på. (Fast dessa fordon får du ju köra med ditt B-kort också, så lite underligt att det ska behöva stå med!? Ja, ja... Det var ju en söt liten symbol iallafall!!).

Men vad sjutton står A:et och M:et för...? Det har jag faktiskt aldrig reflekterat över! <:-)

Dottern tog det tidigare (och enklare) EU-moppekortet när hon var 15, och sen ändrades reglerna och AM kom istället året efter. Och underligt nog så var det bara för dem som redan hade det gamla EU-kortet att byta det rakt av mot ett AM istället. Vilket dottern med flera gjorde - och följden av det blev att de helt lagligt kunde framföra traktorer utan att ha genomgått någon som helst traktorkörningsutbildning!!! (Eller ja, tidigare var det ju så att de som skulle ta traktorkort fick skriva samma kunskapsprov som de som skulle köra upp för B-kort, men något körprov var det ju inte för traktor).

Så inte undra på att Polisen var fullt sysselsatta med att jaga A-traktorer i "byn" här, och ge böter och körförbud till höger och vänster - och körkorten drog de också in för ungarna, om de hade minsta lilla möjlighet till att göra det. Jag fattar än idag inte hur sonen lyckades klara sej, men antagligen fick han väl sitt B-körkort i som man säger grevens tid... Och det har han kvar, och jag tror faktiskt inte han buskör så mycket att han riskerar att bli av med det på grund av det! :-)

söderratt sa...

Åhhhhh, jag missa att rulla ner gardin...nu ser jag ditt nya kort, helt fantastiskt bra, du ser ju ut som sjutton...knappt fyllda!
Det gjorde du bra.

AM = Alla modiga?

Tuata och kör, se glad ut och bli gärna stoppad av en trafikpolis så att du får visa ditt nya fina drivecard!