12 januari 2013

Att shoppa

Jag kan meddela att det i alla fall var en av mina vänner som kände igen det här OMA :D Och så min systerdotter, men det är ju inte så konstigt, hon hör ju till familjen...men det kan väl inte vara ett helt okänt fenomen?

Nåväl, idag var jag och kompisen/grannen på kärringarally! Tre timmars shoppande! Ja, vi shoppade faktiskt inte på alla ställen, och inte dyra saker heller. 

Lite blommor blev det på Plantagen, de hade halva priset på gröna växter, och Saint Paulan kostade bara 20 kronor, det var så fina färger på den. 


Pilean nedan har jag ställt i en gammal glaskaraff, som jag har hällt vatten i. Kanske letar det sig några rötter ner till vattnet...

Orkiden nedan är en "Ikea-orkide" som blommar om! Blommorna har suttit kvar jättelänge. Jag har en annan liten orkide, men den står på sparlåga. Denna här var ute på sommarbete på balkongen i somras och verkade gilla det! (Nej, Mimmi, jag ska inte ställa ut den här nu ;)

9 kommentarer:

mammakero sa...

Det är en så vårligt grön färg på Bambun! Härligt med nya fräscha blommor, de flesta av mina lite känsligare blommor mår inte superbra direkt.

Nette Cecilia sa...

Var och hämtade mina födelsedagsrosor som jag fick från Plantagen idag ,passade på att köpa hem mera blommor också .Fina blommor du hittade ,kram nette

soffie sa...

å så mycket fint :)har du nån växt jag kan få ett skott av? kramen

Mimmi sa...

Är du tanke läsare också nu ;)
Tur att du i alla fall behåller dom inne ett tag till för nu skall vi få brrr ..kallare brrr väder
Men jag skall ge mig tusan på att IMORGON skall jag ut på ett fotorunda :)
kramizz :)

Gunnar sa...

Vilka fina blommor! Vi skulle nog behöva köpa några nya också. Vi handlar det mesta sånt på Blomsterlandet. Plantagen är dyra tycker jag. Men du fick ju dina billigt när det var sådan rabatt.

södekyla sa...

Bambun ser spännande ut kanske ska jag ta och apa efter???

Nu går vi mot rätt årstid, nerförsbacke till April!
Hipp Hurra!

Ninni sa...

Finfina blommor och du kan namnen på allihop =)

Har lyckats nångång att få orkideer att blomma om, men oftast tröttnar jag på att bara ha bladen så dom åker i soporna.

Vi åker i Mars, ska bli härligt!
Ha en goo söndag, kramen

jennnnifer sa...

Vad fina blommor!
Svar: Oj, det vore kul att få ta hand om! :D Vet dock inte så mycket om surdeg och hur sånt funkar! Jag tycker ju om att baka men endast när det går simpelt och inte är så krångligt :)
Men jag ska testa surdeg någon gång! Kram

Fröken M sa...

Näää !! att sluta med godsaker helt vore väl en glädjedödare om något !
Min plan är att hålla mig till lördagsgodis - och kanske "kalasätande" framöver om jag lyckas få bukt med själva sockerberoendet.
Mitt probem är ju liksom inte vikten utan att jag vill dra ner på godsakerna för att må bra i längden :)
Kram