22 januari 2013

Boktips!

Jag måste bara rekommendera Louise Penny, en kanadensisk författarinna som skriver deckare med den lite egensinniga överkommissarie Gamache i huvudrollen. Hennes första bok på svenska heter Mörkt motiv och utspelar sig i den lilla staden Three Pines i Kanada. Den jag läser nu heter Nådastöt och utspelar sig i samma stad! 

Jag gillar verkligen hennes sätt att fånga de olika karaktärerna i böckerna, de är i samma anda som Agatha Christies deckare tycker jag. 

Det är vinter i Three Pines och byn ligger under ett täcke av snö. Den årliga curlingturneringen är i full gång på den frusna sjön när en fasansfull upptäckt görs: mitt bland åskådarna på isen ligger en förkolnad kropp. (från Wahlström och Widstrands hemsida)

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Det var en riktig fin bild ..lite vemod över den .. tycker jag
Jag letar efter andra tips .. stick mönster;)Jag har kollat runt lite på nätet och försöker lista ut vila som är enkla;)
kramizz :)

Gunnar Deckare sa...

Jag kan bara hålla med. Har reserverat allt som hon har skrivit hittills. Jag läser på engelska men det kommer säkert fler översättningar till svenska framöver.

Lambergsfrua sa...

Vilken vacker bild - men iananna då så hemsk din bok låter. Men såkert bra ändå ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

AnnaKK sa...

Jag tror jag får blunda för boktips ett tag nu - har ju fullt upp med min kurslitteratur. :-) (Idag har jag läst på engelska, vilket gick förvånasvärt smidigt. Men man har ju helt klart övat upp sej genom att läsa mycket engelska på datorn - stor skillnad mot för bara 5-10 år sen).

Svar: Brio-Clownen får du spana efter om du nångång åker på Riksväg 23 förbi Osby. :-)