20 januari 2013

Lån mi nylonlin

 Igår var det en vacker dag (fast kall -15 på morgonen) Men om man står innanför balkongdörren kan man ändå fota lite vackra saker, tex en soluppgång bakom den berömda fågelbjörken! 


 Istapparna klamrar sig krampaktigt fast vid balkongtaket! De har sett likadana ut nu i flera dagar! 

Men om man tittar lite närmare så är faktiskt inte alla precis lika: 


Rimfrost i träden var det på morgonen också: 
Och småfåglarna gillar att sitta högt upp i björken och..värma sig antar jag! 

På kvällen åkte jag ner till stan (ej cykel!) för jag hade köpt biljetter till nyårsrevyn Men heja! som går på Scalateatern. Innan den började så åt vi på den anrika restaurangen Freden här i stan. De är kända för sin goda mat och den har då inte blivit sämre med åren! Den har legat vid Stora Torget sen nån gång på 60-talet. 

Jösses, vilken god mat, jag tog en fläsknoisette med beasås och sambon biff med lök, och det var väldigt bra tillagat! Biff med lök kan vara lurigt att beställa, inte alltid det är bra kött...

Nåväl, showen var väldigt bra den också, det skojades med lokala företeelser och även icke-lokala, såsom bankernas ovilja mot kontanter och invandringspolitiken "här är vi lika orättvisa mot alla" som de uttryckte sig, haha! 

Och en värmländsk ordvändning som är svår att överträffa: "Lån mi nylonlin" på melodin Only the lonely, haha. (Låna mig nylonlinan på svenska ;) 

Gå gärna och se denna show, ni som inte sett (och bor häromkring) de ger några extraföreställningar, för det var fullsatt så vitt jag kunde se igår! 

4 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vad skoj med revy. Här i stan brukar dom också ha det men det var flera år sedan jag var dit.
Ha en skön söndag!
Kram

AnnaKK sa...

Åh, vad kul det låter med en sådan helkväll med både god mat och underhållning. :-) Blir ju typ aldrig av för vår del... Fast vi roade oss ganska bra framför makens lap-top igårkväll, med varsitt glas vin och Svt-Play... Såg ett program som vi missade när det gick innan i veckan; Konstkuppen. Det aktuella avsnittet var ju härifrån - riktigt skoj att se, måste jag säga! Förutom kändisarna i huvudrollerna, så att säga, flimrade det ju förbi både välkända vyer och bekantingar och vi fick oss några rejäla gapflabb också! :-D

Nonne sa...

Å vilka söta istappar du har. Här har de inte vaknat ännu. De sover ff i djup dvala under altan takets snötäcke.Ha det gott i solskenet. Kram från Foppatoffelträsk

mammakero sa...

Låna mej nylonlinan... Jag satt och funderade rätt länge innan jag läste vad det kunde betyda! HahahA! Det var länge sedan jag var på revy, senast var det nog närmare 20 år sedan.