01 januari 2013

Vi tar det isigt

Vi gick ut på en liten promenad förut, solen sken och det var ett par plusgrader! Ingen dålig början på tjugitretton! Det var barmark på många ställen, men ibland blev det isigt. Och Vänern var helt öppen! Det trodde jag inte..


Vi har ju som tradition att elda upp vår julgran. Ja, chokladkotten är ju avplockad och nedpackad. Så - mot Göteborgsudden och grillplatsen! Fast...bilderna nedan ljuger lite...det var inte så lätt att elda upp granen som vi trodde. Att det brinner så bra beror på lite tändvätska som vi hittade i en vedlår som står där nere vid sjön.

Så fort tändvätskan brunnit upp så slocknade hela baletten. Så det var bara att skrapa ihop resterna av granen och slänga i en soptunna. Det brann inte länge...och det var ingen risk för att det skulle ta eld i soptunnan heller. 

Det var väldigt plaskigt nere vid Vänern och jag som trodde det var is på sjön. Men det var härligt med lite vågskvalp. 

Barmark och vatten (och lite is) det gillas av mig! 

Och hur var mitt nyår då? Jo, det gick att cykla dit vi skulle, tjoho! På vägen var jag tvungen att fota rådhuset som dagen till ära fick olika ljussättningar på sig! 

 Mitt raketfotande var väl ingen höjdare detta året: 

 Men jag fotade ju så fina förra året från vår balkong: Och så har det kommit en last med bananer...Det här ser väl lovande ut: 
Hihi, bananmannen är på G! 

9 kommentarer:

mammakero sa...

Vilken trevlig tradition att elda upp granen på en grillplats vid Vänern! Jag är jätteglad över att isen på gården äntligen är borta och att gräsmattan är framme! Idag kändes det vårligt i luften!

södergrå sa...

Vilket härligt väder ni har haft det idag och året börjar bra med en brasa!

Här grått, inte en strimma sol.
Trist men sant!

GOTT NYTT 2013 !!!!!!!!!!!!!

soffie sa...

iår var dte ingen hit att kolla fyrverkerier det va ju så dimmigt efter allt regn, fina bilder du visar, vi ses imorrn:)

Ninni sa...

Bra sätt att bli av med granen..fast det inte gick riktigt!

Ja igår var det rena vårvädret vi var också nere vid sjön, inte en endaste isgnutta, jo i båthamnen.

Jag önskar att du kunde hitta bananmannen/kvinnan=) Eller också är det du som driver med oss, du som äter upp alla bananer..haha

kramen

Gunnar sa...

Hej

Jag kommer inte åt att kommentera i din blogg från Ipad eller Iphone.Det har gått bra förut men nu går det inte. Från pc:n med Google Chrome som webläsare går det bra. Under veckorna har jag inte pc:n tillgänglig så därför får jag kommentera i din blogg då istället. Bara så att du vet.

Wordpress statistik för året kommer i ett mail från dom. När man går in på sidan så finns det ett val att maila till bloggen. Annars så kommer man åt all statistik i inställningar för sidan. Tror att det är en widget.

Gunnar sa...

Kul foto med järnvägsbanan-en! fina foton från vår vackra stad. Det var verkligen ett härligt promenadväder igår. Men broddarna behövs fortfarande. Lurigt med halka här och där.

Nonne sa...

Åh så trevligt vårlikt du har det där i söder. Här e det vitt överallt men termometern visar +1 iaf.
Härlig grantradition ni har:-) Det där med bananerna förstår jag inte riktigt men det e dock ett skojigt återkommande 'tema'. God fortsättning på det nya året.

AnnaKK sa...

Det var ju också en idé att elda upp granen!? :-D Här är det ju inte mer komplicerat än att hiva ut den på lövhögen eller nåt sånt. Det svåra är att göra det utan att alla barren blir kvar inne... Skjuter det problemet framför mej ett tag till... <:-)

Dagens nöt att knäcka är ju som sagt frysboxen. Den gamla håller bara 15 grader (minus!! Man får vara glad för det iallafall! Fniss!!), och det är en försämring med ca 3 grader på en vecka. Den sista månaden har den annars hållt sej kring 18, men kallare än 20 har den inte varit sen nån gång tidigt i höstas eller så... :-( Borde så klart ha bytt ut den för länge sen!

Kollade runt bland vitvaruhandlarna i "byn" i förmiddags, varav den ena hade stängt för inventering. Tack för det, lixom! Och de andra hade egentligen inget av intresse hemma... Fast nu har jag tänkt lite, så det får nog bli ett besök igen hos den ena av dem iallafall - när maken har kommit hem från jobbet ikväll! <:-)

Anki sa...

Vilken rolig idé att elda upp granen synd att det inte gick!

God fortsättning på det Nya Året!!