22 juli 2009

Kvällsbilder


Stadsträdgården i Karlstad, en kväll i juli 2009..bakom denna fontän låg en gång en vacker byggnad, en restaurang som brann ner till grunden en höstkväll 1959. Den som låg bakom detta var en pyroman som också tände eld på en hel del andra byggnader runt om i staden. Det går att läsa i boken "Snällast i världen" av Erik Bengtsson som var bekant med Lennart Ekvall som "brandmästaren" hette... Men Stadsträdgården är vacker nu också, även utan restaurang...

Blommor och bin finns det där!

Den här busken består av en hanbuske och en honbuske som är ganska olika. Hoppas de tycker om att stå tätt tillsammans hela sitt liv, och att de inte blir osams, det är inte så lätt att dela på sig...då får de be trädgårdsmästarna om hjälp ;)

Klätterhortensian gör skäl för sitt namn. Bra utsikt har den högst där uppe i trädet!

Lite kul bild på humlan, fångad i flykten...

Som fyrverkerier mot himlen reser de här sig! Jag tror det är en slags allium.

Till och med Sola i Karlstad har varit ute och plockat blommor! Hon hette egentligen Eva-Lisa Holzt och var servitris här i Karlstad för länge sen. Ryktet gör gällande att hon alltid var glad och vänlig och därför fick epitetet "Sola". :)

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Woow..den sista bilden ,,woow ..säger jag bara.den var så himla bra:)
Var det igår du var där eller?
Jag fattar inte varför ..men jag känner mig så himla trött hela tiden..men det är kanske bara sviterna efter influensan antar jag förstås..nu blir det en kopp kaffe..får se om jag kvicknar till då:)
kram

esg sa...

Hej.

Kan ine läsa kommentarerna för den 21/7.

Härligt prickigt kryp överst på den 21/7.

Krjamar

essge

Mimmi sa...

hej
jaså har du också fått bild på det
lilla fina krypet:)
just nu ligger jag i sängen med den lilla datorn:),,tittar på tv och skriver här:)inte dåligt att hålla på med två saker samtidigt..eller hur:)
kran

bjorne sa...

Fina bilder som alltid,får nog ta en tur till statsträdgården igen,pyromanen va frisör har jag för mig, tog det lugnt igår så jag är pigg idag,ha en bra dag.